Tragédia

2024.01.04. 21:57

Iskolai lövöldözésben többen megsérültek Iowa államban, a támadó meghalt

Több diák is megsebesült, amikor az év első tanítási napján fegyveres kezdett lövöldözni Iowa állam egy kisvárosának középiskolájában csütörtökön.

MW

Forrás: AFP

A jelentések szerint a sérülteket Iowa állam fővárosa, Des Moines kórházaiba szállították, de pontos számukról és állapotukról egyelőre nem adtak tájékoztatást a hatóságok.

A rendőrség közölte, hogy az erőszakos cselekményről a tanórák előtt érkezett bejelentés helyi idő szerint reggel fél nyolc körül Perry városának középiskolájából.

 A támadót a kiérkező rendőrök holtan találták, az eddigi vizsgálatok alapján saját magával végzett, személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.

A megyei rendőrhatóság vezetője azt mondta, hogy tart az esemény körülményeinek felderítése. Adam Infante arról számolt be, hogy a lövöldözés még a tanítási idő kezdete előtt történt, ezért kevesen voltak az iskola épületében. Hozzátette: a sebesültek közül legkevesebb egy ember iskolai alkalmazott.

Perry 8 ezer lakosú kisváros, amely mintegy 60 kilométerre fekszik Des Moines-tól.

Az elnök nevében a Fehér Ház szóvivője sajtótájékoztatóján együttérzését fejezte ki a lövöldözés sérültjeinek és hozzátartozóinak. 

Karine Jean-Pierre arra szólította fel a kongresszust, hogy fogadjon el törvényeket a fegyverbirtoklás szabályainak szigorításáról, 

a többi között a nagy kapacitású tárak szabad árusításának betiltásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában