Akícióterv

2024.01.30. 22:49

Ötszázmillió forint a pályázati forrásra számíthatnak idén az állatvédő szervezetek

A felelős állattartást már gyermekkorban el kell sajátítani.

MW

Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos beszél a Papp László (Fidesz-KDNP) polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatón Debrecenben, a vénkerti kutyafuttatóban 2024. január 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

KÖtszázmillió forint támogatásra számíthatnak idén az állatvédő civil szervezetek, az ezzel kapcsolatos pályázati kiírás néhány héten belül megjelenik - jelentette be az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Debrecenben, sajtótájékoztatón.

Ovádi Péter - Papp László (Fidesz-KDNP) debreceni polgármesterrel közösen tartott rendezvényen, a vénkerti kutyafuttatóban - azt mondta, Magyarországon nem kötelező állatot tartani, de ha tartanak, azzal felelősség is jár. Ennek kialakításában szerinte fontos szerepe van az állami, a kormányzati, az önkormányzati és a civil szervezetek összefogásának, együttműködésének.

Emlékeztetett: utóbbiak tavaly is pályázhattak ötszázmillió forint forrásra, az országban 187 civil szervezet kapott így támogatást.

Ovádi Péter fontos feladatnak nevezte "felelős állattartásra nevelni a magyar társadalmat", amit szerinte az óvodában, iskolában kell elkezdeni.

A ma gyermeke a jövő állattartója

 - mondta, jelezve, hogy az általuk kezdeményezett állatvédelmi témahét nagyon sikeres volt, csak Debrecenből 17 óvoda és 13 iskola csatlakozott a programokhoz.

A kormánybiztos elismeréssel szólt a felelős állattartás feltételeinek megteremtésére tett helyi törekvésekről, azt mondta, Debrecen jó példát mutat, "iránytű tud lenni a többi város számára".

Papp László közölte: Debrecen csatlakozik a kormány által meghirdetett állatvédelmi akciótervhez. Az önkormányzatnál állatvédelmi referenst neveztek ki, akinek egyik legfontosabb feladata lesz a jövőben a helyi állatvédő szervezetekkel való kapcsolattartás, a munka koordinálása.

Hozzátette: a vármegyeszékhelyen 16 ezer a regisztrált ebek száma, de szerinte ennél jóval több kutya van a városban. Jelenleg hat kutyafuttató működik Debrecenben, a jövőben a számukat növelni fogják.

A debrecen-bánki önkormányzati ebrendészeti telepen pedig a jelenlegi húsz kennelt öttel kívánják bővíteni a zsúfoltság mérséklésére - jelezte Papp László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában