Főpolgármester-jelöltek

2024.01.11. 06:53

Több kihívója is lehet Karácsony Gergelynek

Gyűlnek a főpolgármester-jelöltek, ami egyértelműen nehezebb helyzetbe hozhatja az amúgy is sok kritikát kapó Karácsony Gergelyt.

MW

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere

Forrás: Ripost

Fotó: Bánkúti Sándor

Az LMP ugyan nem döntött még arról, kit indít vagy támogat a főváros vezetésére, de az már bizonyos, hogy a Jobbik jelöltje Brenner Koloman, míg a Mi Hazánk Grundtner Andrást, a párt budapesti alelnökét jelöli a posztra. A Fidesz jelöltjével együtt így a jelenlegi helyzet szerint akár négy főpolgármester-jelölt is megméretheti magát az önkormányzati választáson – írja a Magyar Nemzet.

Jelenleg három ellenzéki jelölt indulása biztos, 

de várhatóan az LMP is hamarosan előrukkol egy névvel, feltehetően Vitézy Dávid lesz náluk a befutó.

20220620_kozlekedesi muzeum_5439_MK_MP
Vitézy Dávid
Fotó: Máté Krisztián / Forrás:  Metropol

A zöldpárt ugyanis egy ideje tárgyal Vitézyvel, hogy vállalja el a jelöltségét, szerintük ugyanis politikus helyett szakértő kell Budapest élére.

Beszélgetünk Vitézy Dáviddal, de ezek a beszélgetések még nincsenek olyan halmazállapotban, hogy érdemileg nyilatkozzak róla. Vitézy Dávidot egyébként egy nagyon értelmes embernek tartom

– jelentette ki december elején Ungár Péter, az LMP társelnöke.

Ismert, Karácsony Gergely újrázásának támogatását elsőként a Demokratikus Koalíció jelentette be, igaz, a párt látszólag sokáig kérette magát. 

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában