Fogy a levegő

2024.02.06. 11:00

Megindult a baloldali ötletelés: már Karácsony lehetséges utódjáról beszélnek

A fővárost irányító baloldali pártok soraiban megjelent az elbizonytalanodás Karácsony Gergely személyét illetően. A Magyar Nemzet úgy tudja, többen attól tartanak, hogy előállhat olyan helyzet, mint a 2021-es előválasztási kampányban, amikor Karácsony önként visszalépett.

MTI

Karácsony Gergely főpolgármester

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

„Az elmúlt hónapban szinte a teljes kampány a közlekedésszervezési kérdésekre redukálódott, ami a jelenlegi egyetlen színpadon lévő kihívó személye és szakmai múltja miatt nagyon előnytelen számunkra” – kommentálta a Magyar Nemzetnek Vitézy Dávid lehetséges jelöltként való felbukkanását és az elmúlt hetek fejleményeit egy MSZP-közeli forrás. Az informátor azt is megemlítette, hogy a médiában naponta szó esik a „szinten tartott ügyekről”, ilyen például Karácsony előválasztási kampányának finanszírozása, újra és újra felbukkan a Városháza-gate, illetve ott van a guruló dollárok botránya. – Ezek mellett vannak ki nem kényszerített hibák és ügyek – fogalmazott a forrás. Ilyen téma például a járatritkítás.

Ezek komoly lehetőséget kínálnak az ellenfeleknek, de különösen Vitézy Dávidnak, aki láthatóan le is csapja a magas labdákat

 – mondta a forrás, kiemelve:

Mindezt értetlenséggel fogadja az MSZP, de a többi párt is. Felmerül a kérdés, hogy miért ilyen irányt vették az események, jó-e ez nekünk.

A jelenleg rendkívül rossz irányba tartó kampány miatt érezhető a baloldali pártok és szereplők részéről egyfajta elbizonytalanodás Karácsony Gergellyel kapcsolatban – írja a Magyar Nemzet, hozzátéve: a pártok mentik a menthetőt, mindenki igyekszik olyan témákról beszélni, amelyek nem érintik a közlekedésszervezést. A problémát a főpolgármesteri kabinetben észlelték, de a cselekvést nem látni. A lap MSZP-s forrása megjegyezte: 

tudomása szerint informálisan a pártja is jelezte Karácsonyék felé azt a véleményt, hogy nem jó irányba mennek a dolgok.

Szerinte Karácsonyt „politikailag már lehetetlen lecserélni”, pástról való lelépése egyetlen módon történhet meg. 

Ha elkezd fogyni a levegő, azt legelőször az érintett veszi észre...

– vázolta a lapnak egy másik forrás, kiemelve, hogy ennek bekövetkeztét nem lehet teljesen kizárni.

Annyi bizonyos, hogy a baloldali pártok mindenre fel akarnak készülni. – Az ellenzéki vezetők közötti óvatos latolgatás során felvetődött, hogy az EP-listán való szereplés, a kampányügyek, a konfliktusok okozhatnak-e egy ilyen helyzetet – fogalmazott MSZP-s forrás, hozzátéve, hogy ezt jelenleg senki nem zárja ki, és emiatt is van egy elbizonytalanodás.

A Magyar Nemzet rákérdezett: ha Karácsony önként döntene a kampány feladásáról, mint ahogy az 2021-ben is történt, akkor kit ajánlana az MSZP helyette? 

A válasz egyértelműen Tüttő Kata volt.

– Se erőből, se máshogy nem próbálnánk meg egy ilyen helyzetet előállítani – fogalmazott a lap beszélgetőpartnere, hozzátéve, hogy Tüttőnek egyelőre Donáth Anna és Dobrev EP-választáson való legyőzése a legfontosabb feladata.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában