Ország-világ

2014.03.09. 13:33

A Jobbik a választási bizottsághoz fordult plakátjai letiltása miatt

A helyi választási bizottsághoz fordult a XI. kerületben a Jobbik, mert tájékoztatása szerint a közterületi reklámokról döntő cég letiltotta őket.

MTI

[namelink name="Novák Előd"] országgyűlési képviselő, a párt alelnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy korábban a Jobbikot megkereste a Pajzs Kft. egy közterületi reklámajánlattal, amivel ő maga is élni kívánt.

Később azonban azt a választ kapta, hogy az újbudai közterületeken a Publimont Kft. jóváhagyása nélkül nem lehet reklámcélú megjelenést kitenni közterületre, a cég felső vezetése pedig nem járult hozzá a Jobbik megjelenéséhez.

Az ellenzéki politikus közölte: a Publimont Kft. ügyvezetője az a Vámos Attila, akinek neve más Simicska Lajoshoz köthető cégekben is feltűnik; felesége, [namelink name="Király Nóra"] pedig befutó helyen van a Fidesz országgyűlési választási listáján.

A Jobbik alelnöke elfogadhatatlannak és az esélyegyenlőséget súlyosan sértőnek nevezte, hogy egy, a Fidesz érdekeltségébe tartozó cég birtokolja a közterületi plakátok jelentős részét. Szavai szerint nemcsak arról van szó, hogy a Fidesznek és a kormánypropagandának helyet biztosítanak, hanem "a politikai riválisaik között is szelektálnak". Álláspontja szerint [namelink name="Schmuck Andor"] vagy [namelink name="Szili Katalin"] pártját felépítésre érdemesnek tartják, miközben a Jobbikot el akarják lehetetleníteni.

Mint mondta, a Jobbik kormányra kerülése esetén felszámolná azt a gyakorlatot, hogy pártok - akár közvetve - uralhassák a reklámpiacot, és ezzel a választási kampányt is befolyásolhassák.

Novák Előd a helyi választási bizottsághoz fordult panasszal, amelyet hétfő délután tárgyal a testület.

Az alelnök bírálta azt is, hogy a kerületi lapban pénzért sem lehet választási hirdetést közzétenni, és csak a Fidesz kap benne helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában