Ország-világ

2010.02.06. 22:14

Fél tonnányi robbanószer az ETA-rejtekhelyen

Portugália - A portugál csendőrség bejelentette, hogy pénteken talált csaknem 500 kilogrammnyi robbanószert, valamint "használatra kész pokolgépeket" az ország középső részén egy rejtekhelyen, amely spanyol terrorelhárítási források szerint az ETA baszk szakadár terrorszervezeté.

A spanyol belügyminisztérium később pontosította az adatot: eszerint majdnem másfél tonna robbanóanyagot foglaltak le a portugál biztonsági erők.

A rejtekhely egy lakóház garázsa volt az Obidos városa melletti Casal da Averela helységben - közölte a portugál csendőrségi tűzszerészek egyik parancsnoka. A robbanószert biztonságos körülmények között tartották, ami nagy hozzáértésre utal - tette hozzá.

A robbanószeren kívül találtak egy kisteherautót, benne Spanyolország-térképeket, építőanyagot és hamis rendszámtáblákat.

José Almeida Rodrigues, a portugál igazságügyi rendőrség igazgatója egy újságíró kérdésére elmondta: egyelőre semmilyen olyan jelet nem találtak a hatóságok, amely arra utalna, hogy az ETA-nak lenne bázisa Portugáliában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában