Ország-világ

2009.10.14. 21:53

Fennakadásokat okozott Erdélyben a havazás

Fennakadásokat okozott Romániában szerdán a korai havazás, amely több erdélyi megyében is megnehezítette a közúti közlekedést az országutakon.

MTI

Elsősorban a közép-erdélyi Kolozs megyében és a délkelet-erdélyi Hargita megyében vált nehézkessé a közlekedés. A hókotrók bevetésén kívül csúszásgátlót is szórtak az utakra, amelyekre 3-5 centiméteres hóréteg rakódott.

Hargita megyében a Maroshévíz és Borszék közötti DN15 jelzésű országutat, a Parajd és Bucsin-tető közötti DN13B jelzésű szakaszt, valamint a Gyergyószentmiklós és a Gyilkos-tó közötti DN12C jelzésű utat kellett megtisztítani. A Bucsin-tetőn félsávos útlezárást rendeltek el, miután három teherautó eltorlaszolta az egyik sávot.

A Kolozsvár és Nagyvárad közötti E60-as jelzésű országúton is alaposan megnehezítette a közlekedést a helyenként 15 centiméter vastag hóréteg. Néhol ezen a szakaszon is - például a Királyhágón - félsávos útlezárást rendeltek el, miután az erős szél faágakat sodort az útra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában