Ország-világ

2008.01.15. 17:59

Halottnak is osztottak segélyt a Békés megyei Kevermesen

Egy halott is kapott krízissegélyt a Békés megyei Kevermesen. Az önkormányzatnál egy belső vizsgálat során derült ki, hogy többen is szabálytalanul jutottak rendkívüli segélyhez és gyermekvédelmi támogatáshoz 2005-ben és 2006-ban. A segélyekről a polgármester saját hatáskörben döntött.

A belső vizsgálatot tavaly kezdeményezte a képviselő-testület. Az ellenőrzés során kiderült, hogy több esetben is szabálytalanul utalták ki a krizissegélyeket és a gyermekvédelmi támogatást. A segélyek kiutalásáról a polgármester saját hatáskörben döntött.

Bugyi Ferencet a Független Hírügynökség telefonon elérte, a polgármester azonban csak annyit közölt: nem kíván nyilatkozni az ügyben. A Békés Megyei Hírlap keddi számában ugyanakkor a polgármester azt mondta: csak rászorulóknak utalt ki segélyt.

A falu alpolgármestere, Lévai Lajos a Független Hírügynökségnek elmondta: kiderült, hogy több esetben is úgy utalt ki segélyt a polgármester, hogy nem vizsgálta a rászorultságot. Előfordult olyan eset, hogy egy embernek három lakcímre utaltak pénzt, de volt, hogy olyan idős emberek kaptak gyermekvédelmi támogatást, akiknek már felnőtt gyermekeik voltak.

Az alpolgármester szerint minden esetet meg kell vizsgálni, és aki jogosulatlanul vett fel segélyt, annak vissza kell fizetnie a pénzt. Az alpolgármester szerint 20-30 esetben fordulhatott elő szabálytalanság, és több millió forint segélyt vehettek fel jogosulatlanul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában