Ország-világ

2009.11.29. 10:07

Játszóteret hoz a Mikulás

Játszóteret visz a maklári gyerekeknek a Mikulás szombaton.

MTI

A múlt évben első alkalommal megrendezett Röfi-napon kezdett el Maklár önkormányzata játszótérre gyűjteni: a szervezők cserépmalacokat helyeztek el a falu boltjaiban, gyermekintézményekben, felajánlották a tavasszal tartott nosztalgia diszkó bevételét, a képviselők pedig lemondtak éves tiszteletdíjuk feléről.

Az adakozásból és a felajánlásokból kétmillió forint gyűlt össze, hét millió forintot pedig az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) pályázatán nyert a település önkormányzata. A játszótér összesen 9 millió forintba került - adta hírül a község önkormányzata az MTI Önkormányzati Sajtószolgálat (ÖS) honlapján.

A teljesen akadálymentesített játszóteret a legkisebbektől a 12-13 éves korosztályig bárki használhatja. A gyerekek kilenc játékelemet vehetnek birtokba, ezek között van hinta, csúszda, mérleghinta, ökrös szekér, az egri várra emlékeztető játszóvár, kisház mászóka, rugós lovacska és homokozó. A játékok megfelelnek a legszigorúbb szabványoknak: a legtartósabb keményfa-fajtából, azaz akácból készültek fenyő deszkázattal, nem szálkásodnak, környezetbarát, több rétegű vastaglazúr-kezelést kaptak. A játszóteret az EU-szabványnak megfelelő ütéscsillapító burkolattal, 40 centiméter mély gyöngykavicsréteggel látták el.

A játszótér egy három projektelemből álló fejlesztés első lépcsője. Tavasszal az igazgatási központ előtt közparkot alakítanak ki, majd a művelődési ház külseje újul meg, ez utóbbi hőszigetelő réteget kap, kicserélik a palatetőt cserépre, elvégzik az akadálymentesítést. Maklár összesen csaknem 30 millió forintot nyert az ÚMVP pályázatán, a fejlesztésekhez szükséges önerő 6 millió forint.

Címkék#gyermek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában