Hallgassa élőben!

Jobbik: termelést támogató adórendszert vezessenek be!

Termelést támogató adórendszer bevezetésére szólította fel a kormányt a Jobbik frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Volner János közölte: a gazdagokat kedvezményező és szociálisan érzéketlen gazdaságpolitika helyett termelést támogató adórendszerre van szükség.

A Jobbik szerint a kutatás-fejlesztésre, az iparra, a mezőgazdaságra és a turizmusra kell koncentrálni a gazdasági erőforrásokat és adókedvezményeket, mert ezek képesek tartósan javítani a gazdaság versenyképességét, növelni az életszínvonalat és többletjövedelmet Magyarországra vonzani akár külföldről is – hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

Volner János ugyanakkor úgy vélte: amíg a kormány ezt nem látja be és csak “saját nyertes választói csoportjainak létrehozására koncentrál”, addig a magyar gazdaságpolitika továbbra is csapdahelyzetben fog vergődni, az emberek pedig egyre rosszabbul fognak élni.

Magyarország turisztikai teljesítménye elmarad a lehetőségektől, míg az ipari teljesítmény mára szinte csak külföldi cégekre épül, mert a kormánynak nincs ötlete a magyar ipar fellendítésére – vélekedett.

A politikus szerint a mezőgazdaságban is a leszakadás jelei mutatkoznak, mert a kormány – retorikájával ellentétben – a nagybirtokokat kedvezményezi, ami viszont a foglalkoztatás csökkenésével jár.

Az Orbán-kormány érzéketlen, gazdagokat kedvezményező gazdaságpolitikája megbukott, a Matolcsy György-féle növekedési várakozások nem teljesültek, így a kabinet olyan visszaesésbe taszította a magyar gazdaságot, amely miatt Magyarország sereghajó lett a régióban – jelentette ki a jobbikos képviselő.

Sipos József növényorvos tartott előadást a vásárhelyi könyvtárban
Kisfiam, most téged elplántá­lunk – mondták egykor felme­női Sipos gazdának, aki nem véletlenül elevenítette fel ked­venc emlékét a vásárhelyi könyv­­tárban.
Menczer: ha a kormány nem áll ki a külhoni magyarokért, akkor senki nem fog
Az államtitkár közölte: a kormány mindig a párbeszéd pártján áll a szomszédos országokkal.
Orbán Viktor: a jövőt építjük! (videó)
Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a szerbiai Horgoson a Szeged-Szabadka vasútvonal felújításindító ünnepségén vett részt Aleksandar Vucic szerb elnökkel.
A székesegyház felszentelését ünneplik
35 ezer dollár érkezett Amerikából a Gift of Life programra
A teljes költségvetés egyharmadát, azaz 35 ezer dollárt kapott a magyarországi Rotary Gift of Life programja hétfőn A szervező Dóm Rotary Clubot Amerikából támogatták, a jelképes csekket egy ott élő magyar rotarysta adta át.
Hererákot diagnosztizáltak a Norwich kapusánál
Sikerült a daganatot korai stádiumban felfedezni, és jók az esélyei a gyógyulásra.