Hallgassa élőben!

Jobbik: termelést támogató adórendszert vezessenek be!

Termelést támogató adórendszer bevezetésére szólította fel a kormányt a Jobbik frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Volner János közölte: a gazdagokat kedvezményező és szociálisan érzéketlen gazdaságpolitika helyett termelést támogató adórendszerre van szükség.

A Jobbik szerint a kutatás-fejlesztésre, az iparra, a mezőgazdaságra és a turizmusra kell koncentrálni a gazdasági erőforrásokat és adókedvezményeket, mert ezek képesek tartósan javítani a gazdaság versenyképességét, növelni az életszínvonalat és többletjövedelmet Magyarországra vonzani akár külföldről is – hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

Volner János ugyanakkor úgy vélte: amíg a kormány ezt nem látja be és csak “saját nyertes választói csoportjainak létrehozására koncentrál”, addig a magyar gazdaságpolitika továbbra is csapdahelyzetben fog vergődni, az emberek pedig egyre rosszabbul fognak élni.

Magyarország turisztikai teljesítménye elmarad a lehetőségektől, míg az ipari teljesítmény mára szinte csak külföldi cégekre épül, mert a kormánynak nincs ötlete a magyar ipar fellendítésére – vélekedett.

A politikus szerint a mezőgazdaságban is a leszakadás jelei mutatkoznak, mert a kormány – retorikájával ellentétben – a nagybirtokokat kedvezményezi, ami viszont a foglalkoztatás csökkenésével jár.

Az Orbán-kormány érzéketlen, gazdagokat kedvezményező gazdaságpolitikája megbukott, a Matolcsy György-féle növekedési várakozások nem teljesültek, így a kabinet olyan visszaesésbe taszította a magyar gazdaságot, amely miatt Magyarország sereghajó lett a régióban – jelentette ki a jobbikos képviselő.

Hirdetés
„A fiatalokat csak a mai kor eszközeivel lehet befogadóvá tenni”
Elbúcsúzott a közönségtől a magyarok kedvenc színésze
Véget ért az itthon is kedvelt sorozat.
Rádi Kata: Az élet megmutatta, hol van rám szükség
A korábban jogászként dolgozó édesanya a kelleténél hamarabb hozta világra Rózát, ez a helyzet pedig ráébresztette, hogy koraszülő sorstársai számára nem létezik segítő közösség.
Majdnem egy év után tér vissza Ansu Fati a Barca keretébe
Koeman már jelölte is a vasárnapi meccsre.
Kevesebb a támadás, de gyakrabban utaznak egy-egy konkrét cégre
A tavalyi rekordszámú támadáshoz képest idén csökkenés tapasztalható. A vállalatok viszont célzott támadások kereszttüzébe kerültek.
Magyar kultúrtörténeti dokumentumokat helyeztek el az Északi-Sarkvidéki Világarchívumban
A válogatást az Országos Széchényi Könyvtár gyűjteményéből állították össze.
Virtuális valóság