Ország-világ

2012.01.10. 09:25

Leszámolás: halomba rakták a holttesteket

Tizenöt holttestre bukkant a mexikói rendőrség egy üzlet előtt az ország nyugati részében. Az illetőket agyonlőtték.

Tizenöt, halomba rakott holttestre bukkant a mexikói rendőrség egy üzlet előtt hétfőn az ország nyugati részében, Michoacan szövetségi államban - közölték a hatóságok.

Az illetőket agyonlőtték. Az elkövetők tizenhárom holttestet félig lemeztelenítettek. A mészárlás a kábítószerbandák közötti leszámolások egy újabb hullámára utal.

A holttesteket a fővárostól, Mexikóvárostól 160 kilométerre nyugatra fekvő, Zitacuaro város külterületén fedezték fel, és egy fenyegető üzenet is volt a helyszínen. A mentőszolgálat közlése szerint az áldozatokkal, köztük három kiskorúval, napokkal ezelőtt végeztek gyilkosaik, a holttestek már oszlásnak indultak. Hétfőn a kora reggeli órákban helyezhették el azokat a bolt előtt.

Michoacan államban ölte meg 2010 decemberében a rendőrség a La Familia kartell egyik vezérét, majd tavaly nyáron elfogta utódját, José de Jésus "El Chango" Mendezt. Ez az állam a fellegvára a La Familiának, amely a hét legnagyobb mexikói drogkartell egyike. A La Familia a Zetas kartellel folytat háborút az Egyesült Államokba irányuló kábítószer-szállítmányok fölötti ellenőrzés megszerzéséért.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint a La Familia a szintetikus drogok legnagyobb mexikói előállítója, korszerű technikai eszközöket alkalmaz, módszerei rendkívül brutálisak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában