Médianéző: az ellenzék kényszerhelyzetben van

Az ellenzék azért próbál minél radikálisabb "botránypolitizálásba" kezdeni, hogy elhitesse, van még létjogosultsága - mondta Rotyis Bálint.

A Médianéző elemzője szerint az ellenzék kényszerhelyzetben van, mert 2010 óta nem tudnak karizmatikus vezetőt kinevelni és identitást, közös politikai tábort létrehozni.

Rotyis Bálint szerdán az M1 aktuális csatornán azt mondta, a 2018-as választás után a tüntető tömeg is gyakran az ellenzéket kívánta leváltani. Az ellenzék azért próbál minél radikálisabb “botránypolitizálásba” kezdeni, hogy elhitesse, van még létjogosultsága – vélekedett.

Szerinte a december óta tartó tüntetések mérete nem érte el azt, amit az ellenzék akart. Budapesten néhány ezer, Brüsszelben talán száz embert tudtak mozgósítani – közölte.

Úgy fogalmazott, a Jobbik feladta függetlenségét és identitását, mert identitásuk egyik központi eleme volt, hogy a baloldali liberális kormányok, főleg Gyurcsány Ferenc ellen jöttek létre, most pedig a Demokratikus Koalícióval együtt tüntetnek.

Kitért arra is, 2015 óta Orbán Viktor miniszterelnök központi eleme az európai politikának, ez ellen próbálnak most tenni, mert látják, hogy a jelenlegi stabil többségük 2019 májusában megszűnhet.

Két napig a kutyája vigyázott az elveszett kislányra
Lucy egy percre sem hagyta el a gyereket.
Néptelenek az utcák
Csengelén a lakosok fegyelmezetten betartják a veszélyhelyzet diktálta korlátozásokat, javaslatokat. Alig találkoztunk járókelővel az utcákon, aki kint tartózkodott, az boltba vagy gyógyszertárba ment, sietett. Maszkot és gumikesztyűt többen viseltek.
Házi videós rapversenyt indított az M2 Petőfi TV
A megmérettetésre ismert magyar hip-hop sláger előadásával lehet jelentkezni.
Móra barátsága az aranyfával
1902 tavaszán került Móra Ferenc a Szegedi Naplóhoz. Hogy hogyan, azt 1926-ban a Délmagyarországban is elmesélte – éppen most nyílik a bokor, amiről szól a történet.
Vesztegzár vagy nyájimmunitás? A járványmodellek előnyei és hátrányai
Nincs egyetértés a szakemberek között a járványkezelés megfelelő módját illetően.
A volt Chelsea-csatár nem gondolkodna Kane helyében
Chris Sutton szerint egy jó ajánlat érkezése esetén Harry Kane „bolond lenne” nem eligazolni.