Ország-világ

2009.06.21. 23:51

Papírsárkánnyal csempésztek volna mobilt a börtönbe

Papírsárkányokkal akart mobiltelefonokat csempészni egy brazíliai börtönbe két tinédzser - közölte vasárnap a Sao Paoló-i rendőrség.

Hozzátették, hogy a két fiatalt szombaton letartóztatták. Miután őrizetbe vették a tizenéveseket, bevallották, hogy a Sao Paolótól nem messze fekvő Tremembe város büntetés-végrehajtási intézetébe akarták bejuttatni a két telefont, két sárkányon. Állításuk szerint, ha sikerült volna az akciójuk, 175 dollárt kaptak volna az egyik elítélt volt barátnőjétől.

Brazíliában egyébként sok gondot okoz a rendőrségnek, hogy az elítéltek gyakran jutnak mobiltelefonokhoz, amelyekkel a rácsok mögül is folytatják kétes ügyeiket. Legutóbb pénteken buktattak le egy őrizetest, akit a tremembei börtönből Sao Paolóba szállítottak át. Amikor azonban a fémdetektoros kapun áthaladva megszólalt az ellenőrző készülék, átvizsgálták a férfit, akinek végbelében egy mobiltelefont, akkumulátort és telefontöltőt találtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában