Tíz év alatt kevesebb mint a felére csökkent a túlzsúfolt lakásokban élők aránya

A 2010 óta bevezetett kormányzati intézkedések sikeresek voltak.

A kormány elkötelezett abban, hogy Magyarországon minél komfortosabb környezetben élhessenek az emberek – közölte Rétvári Bence, a KDNP alelnöke az MTI-vel szombaton az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) adataira reagálva, amelyek szerint 2010 óta kevesebb mint a felére csökkent a túlzsúfolt lakásokban élők aránya Magyarországon.

Rétvári Bence azt írta: a 2010 óta bevezetett kormányzati intézkedések, mint például a rezsidíjak csökkentése, a lakásépítési támogatások, a lakásáfa csökkentése, a devizahitelesek megsegítése, a csok bevezetése vagy a folyamatos béremelések és adócsökkentések is, a kormány elkötelezettségét mutatják az iránt, hogy a magyarok jobb életszínvonalon élhessenek.

Az Eurostat adatai szerint Magyarországon a lakosság 20,1 százaléka él túlzsúfolt lakásban. Ez az arány 2010-ben még, 47,2 százalék volt, azaz kevesebb mint a felére csökkent a szűkösebb körülmények közötti háztartások száma. A magyar emberek tehát egyre komfortosabban érezhetik magukat otthonaikban – emelte ki.

Rétvári Bence hangsúlyozta: a magyar eredmény Észtország és Szlovénia után a harmadik legnagyobb csökkenési arányt jelentette Európában. Az adatokból az is kiderül, hogy az EU-ban átlagosan 10 százalékos volt a csökkenés mértéke, azaz Magyarországon közel háromszor akkora ütemben javult a helyzet.

A KDNP alelnöke szerint Magyarország eredménye kimagasló,

a magyar 57 százalékos csökkenéssel szemben Olaszországban 14 százalékkal, Svédországban 16 százalékkal Belgiumban 36 százalékkal nőtt a túlzsúfolt lakásban élők aránya.

Egy lakás akkor számít túlzsúfoltnak, ha egy szobában egy párnál vagy két testvérnél, esetleg egy egyedülálló felnőttnél több ember él.

Hozzászólások

szponzorált tartalom
Az EESZT segít mindenkinek
Motoros ütközött kisteherautóval Szentesen - ketten súlyosan megsérültek (Fotók)
Műholdfelvételek szerint Kína 380 internálótábort építhetett ujguroknak 2017 óta
Új táborok sokasága mellett legalább 14 épülőfélben lévőt is felfedeztek a kutatók.
Hazai egészségügyi intézményeket támadnak kiberbűnözők
A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos teendőkre hivatkozó levelekkel támadják az egészségügyi intézmények infrastruktúráit.
Elköltöznek, de a városban maradnak a szentesi madármentők
Potápi: Magyarország jövőjét akarták ellehetetleníteni
Az államtitkár szerint az 1920-as békediktátum elfogadtatása után sokan arra számítottak, hogy az életképtelenné vált ország magától el fog pusztulni.
Ez az élet, Babolcsai néni!, annó 1989
Szegecsek, bőrszerkó, vászontarisznya, Bundesliga-frizura, babos Beatrice-kendő? Minden megvan?