Ország-világ

2010.12.05. 20:01

Török Zsolt véleményezte Kövér László szavait az újságírók tevékenységével kapcsolatban

Török Zsolt MSZP-szóvivő telefonos tájékoztatóban értékelte Kövér László InfoRádióbeli nyilatkozatát, melyben a politikus az újságírók tevékenységéről és a parlamenti ülésezésről fejtette ki álláspontját.

Delmagyar.hu

Az MSZP elutasítja az újságírók tevékenységének korlátozását az Országházban, és nem ért egyet azzal sem, hogy csak kéthetente legyenek ülések, illetve határozathozatalok.

[namelink name="Török Zsolt"], az MSZP szóvivője vasárnapi telefonos tájékoztatóján tájékoztatta az MTI-t, hogy [namelink name="Kövér László"] az InfoRádiónak úgy nyilatkozott: szeretné elérni, hogy a politikusoknak a parlamentben csak akkor kelljen nyilatkozniuk bárkinek, ha arra felkészültek és vállalják a beszélgetést. A házelnök az interjúban arról is beszélt, hogy képviselők tehermentesítése érdekében – nem csökkentve az ellenzék napirend előtti felszólalási és kérdésfeltevési lehetőségeit – kéthetes ülésezési rendben lennének határozathozatalok. Török Zsolt úgy látja, Kövér László beállt azok közé a politikusok közé, akik szerint a demokrácia ellen határozottabban kell fellépni. Hozzátette: a házelnök kijelentései bizonyítják, hogy a kormánypárti politikusok most már a látszatra sem adnak.

A szóvivő azt mondta, megérti Kövér Lászlót, hiszen a héten egy internetes portál a parlamentben kérdéseket tett fel fideszes képviselőknek a magánnyugdíjpénztárakról, és volt, aki letagadta, hogy a Fidesz-frakció tagja lenne, mások pedig még a nevüket sem akarták elmondani. „Megértjük, hogy félnek a sajtótól, de ennek nem az a módja, hogy az újságírók munkáját korlátozzák. Nem gondjuk, hogy a házelnök megoldása lenne az üdvözítő, hiszen a demokrácia, a szólásszabadság és a sajtószabadság kiemelten fontosak Magyarországon" – közölte.
Török Zsolt kitért arra: Kövér László a kevesebb ülésezésre vonatkozó javaslatával lebuktatja a Fidesz-frakció kétharmadát, akik az állás- és funkcióhalmozás mintapéldái.

A szóvivő arra kért minden józan demokratát, aki nem akarja, hogy lábbal tiporják a demokratikus jogokat, és elvegyék hárommillió ember megtakarítását, hogy írja alá az MSZP petícióját, mert ez az a társadalmi erő, amely a legnagyobb tömeget képes megmozgatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában