Ország-világ

2009.11.19. 15:48

Új vírus - Fidesz: a kormány képtelen megvédeni az embereket

A Fidesz szerint ugyan hónapok óta tudni lehet, hogy influenzajárvány fenyeget, a kormány a mai napig "kísérleti megoldásokat" próbál tesztelni. Szijjártó Péter, az ellenzéki párt elnöki stábjának vezetője csütörtökön Budapesten úgy fogalmazott: a kormány képtelen arra, hogy megvédje a magyar embereket.

MTI

A mai napig nincs elég oltóanyag, a kormány tesztmegoldásokkal kísérletezik - oltópontokkal és egyebekkel -, miközben a patikák egy jelentős részében az emberek hiába próbálnak hozzájutni az új típusú influenzavírus elleni oltóanyaghoz, mert nincs belőle - mondta sajtótájékoztatóján a fideszes politikus.

Hozzátette azt is, hogy valamilyen oknál fogva a mai napig nem nyilvános a teljes szerződés az oltóanyagot gyártó céggel, és azt sem lehet tudni, hogy egy ilyen fontos ügyben miért egy offshore céggel kötött a kormány szerződést.

Szijjártó Péter szerint az influenzavírus ügyében is a nyerészkedésnek, a pénz eltűnésének a gyanúja vetődik fel, csakúgy, mint a kormányzás minden más területén.

Közölte: a járványra nem sikerült felkészülni, "ment az összevisszaság, a kiszámíthatatlanság, az átláthatatlanság, az összevissza beszéd és a nyerészkedés". A kormány cserbenhagyta az embereket, magára hagyta Magyarországot ebben az ügyben is - összegezte álláspontját az ellenzéki politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában