PR cikk

2022.11.25. 16:21

A tram-train beruházáshoz kapcsolódó járműtelep épült Szegeden

Tram-train szerelvények, motorvonatok és kocsik karbantartását lehet elvégezni a Szeged-Rendező pályaudvaron épült járműtelepen.

Delmagyar.hu

A mozdonyszín és a tároló vágányok között egy erre alkalmas 2876 m2 alapterületű csarnok létesült 3 fő egységgel. A karbantartó bázis komplex létesítményként funkcionál, amely valamennyi infrastrukturális szakágat magában foglalja. 

A nagy belmagasságú karbantartó csarnok 80 vm hosszban emelő- és javítóvágánnyal is rendelkezik. Az esztergacsarnok kétszintes kiszolgáló épületrésszel vált a javítások otthonává, ezen felül a harmadik egységet a földszinten található segédműhelyek, tárolók képezik. 

A projekt keretében további műszaki beruházások valósultak meg, közöttük a megközelítést biztosító 1562 vm hosszúságú vágányhálózat, a külső és belső közművek, az ehhez kapcsolódó térvilágítás és távközlés. Ezen felül a tereprendezésre és úthálózat kiépítésére is sor került. 

A járműtelep fő előnyét az képezi, hogy egy helyről történhet az irányítás és az anyagellátás, így a meglévő segédműhelyek kapacitás-kihasználása is megnövekedett. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában