PR cikk

2023.01.27. 00:00

Sajtóközlemény

delmagyar.hu

A Magyar Kéménygyártó Kft. befejezte a „Termék választék bővítése, tömör beton építőelemek gyártására alkalmas gépsor elkészíttetésével és befogadó csarnok építtetésével, a Magyar Kéménygyártó Kft-nél” című pályázata lebonyolítását.

2022/11/30

A Magyar Kéménygyártó Kft. 2021 októberében 138,87 millió forint, azaz százharmincnyolcmillió-nyolcszázhetvenezer forint összköltség vonatkozásában 97,2 millió forint, azaz kilencvenhétmillió-kétszázezer forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Széchenyi-terv program keretében kiírt GINOP_PLUSZ-1.2.1-21. A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása felhívásra benyújtott pályázatával.

A fejlesztendő tevékenysége azt a célt szolgálja, hogy különböző profilú, méretű és anyagminőségű termékeket gyártsanak. E célból a fenti összegből a telephelyén (6782 Mórahalom, Belterület 2215.) egy komplex technológiai sor épült egyedi célgép formájában.

Ennek a gépnek az elhelyezése céljából egy 551,46 négyzetméter bruttó alapterületű csarnokot építtetett. A projektben üzleti felhőszolgáltatást vett még igénybe, valamint értékesítése támogatása érdekében 1 fő képzését valósította meg a projekt keretein belül.

A projekt további eleme egy megújuló energiatermelést végző napelemes rendszer, amely az új csarnok energiaszükségletét hivatott fedezni. A projektről bővebb információt a https://www.kemenygyarto.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Bartók Gabriella, sajtóreferens Elérhetőség: +36-30/434-9409, [email protected]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában