Hirdetés

2023.09.22. 00:00

Ismét lesz Szakmafesztivál a Dugonics téren

Szeptember 23-án, szombaton 9 órától rendezik meg a III. Szakmafesztivál elnevezésű pályaorientációs napot a Dugonics téren. A Szegedi Szakképzési Centrum családi nap jellegű programja a felsős általános iskolások pályaválasztását segíti.

Delmagyar.hu

Fotó: Szarvas Adam

A Szegedi Szakképzési Centrum fenntartásában működő 10 középfokú szakképző intézmény széles szakmakínálatának bemutatásával és élményszerű programokkal hozza közelebb a családokat a szakképzéshez.

Egyúttal láthatóvá teszik az egyes szakmákban rejlő szépségeket, és különböző eszközökkel – például szimulátorokkal, legórobotikával – betekintést engednek az iskolák falain belül folyó oktatási munkába.

 

Az elmúlt évek nagy sikerű Szakmafesztiváljai után a SZSZC célja idén is változatlan: népszerűsíteni a szakképzést és bemutatni az egyes szakmák szépségeit, felkelteni a tanulók érdeklődését a piacképes szakmák iránt és a szakirányú felsőoktatásba való továbbtanulás lehetőségét. A már hagyományosnak mondható Szakmafesztivál elsősorban az általános iskolák felső tagozatán tanuló diákoknak és szüleiknek szóló családi nap, amelynek keretében kötetlen formában, interaktív módon mutatkoznak be az egyes szakmák.

Az SZSZC szeretné segíteni a tudatos pályaválasztást, valamint minél szélesebb körben elérni Szeged és környéke lakosságát, a jövő generációját, hogy felkészülve dönthessenek, amikor a továbbtanulásukról gondolkodnak.

Fotó: Szarvas Adam

Bár a szervezők az interaktív szakmabemutató programokra helyezik a hangsúlyt, számos más szórakozási lehetőséget is biztosítanak a résztvevőknek: a többi között ugrálóvár, családi játszóház, akadálypálya szórakoztatja a családok apraját-nagyját.

 

A szakképzés a jövő lehetősége, élj vele Te is, hiszen a jövőd itt kezdődik!

szakkepzesszeged.hu 

facebook.com/szegediszakkepzes

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában