Hirdetés

2023.11.02. 00:00

Móritz Optika az elégedett vásárlókért

40 évvel ezelőtt férje kezdeményezésére nyitotta meg látszerészüzletét Móritz Gyuláné Margit néni. Aggodalommal várta az első napot, hiszen nagy lépésnek tűnt a ’80-as évek elején vállalkozást indítani, de az aggálya alaptalan volt, hiszen a mára harmadik generációs családi vállalkozássá nőtt Móritz Optika ajtaja előtt a nyitás napján sorban álltak a vásárhelyiek.

PR cikk

Fotó: Karnok Csaba

Azt már nem tudja Margit néni, hogy ki volt az első vásárlója, de emlékszik a több ezer arcra, akik a 40 év alatt megfordultak saját látszerészetében. Egyben nagyon büszke, hogy a mai napig sok család hűséges az optikához és generációról generációra visszatérnek a belvárosi üzletbe, a Deák Ferenc utca 2. szám alá. 27 év szakmai tapasztalattal nyitotta meg boltját 1983. november 1-jén. 70 éves koráig maga is odaadással szolgálta ki a vásárhelyi és környékbeli vásárlókat. 

Generációról generációra

Az optika kezdetben csak szemüvegkészítéssel foglalkozott, Margit néni egyedül dolgozott. Szemüvegkereteket, napszemüvegeket, kiegészítőket, lencséket árusított, amelyeket ő maga csiszolt a keretbe saját kis műhelyében.

Három évvel később fia, Oszvald is csatlakozott a családi vállalkozáshoz látszerészként, majd felesége, Judit az optika motorjaként tevékenykedett egészen nyugdíjazásáig. 2004 óta Margit néni másik gyermeke, Marcsi is társult, aki látszerész-optometristaként vizsgálja a hozzájuk betérő pácienseket.

Idővel az unokák is kitanulták a szakmát, és erősítették a csapatot. Ifj. Móricz Oszvald látszerész és Zombori Judit látszerész-optometrista új színt hoztak az optika életébe. Igaz, Judit már nem dolgozik a családi üzletben. Jelenleg egy alkalmazottat, Alexát foglalkoztatják, akire családtagként tekintenek.

Szemvizsgálat és szemüvegkészítés egy helyen

30 éve Dr. Remák Anna szemészorvos fogadja a Móritz Optikába érkező felnőtteket és gyermekeket egyaránt. A páciensek bizalommal fordulnak hozzá mind a szemüvegfelírás, mind a szembetegségek kezelésével kapcsolatban.

Marcsi mint optometrista is látásvizsgálatot végez, amely alapján szintén szemüvegek készülnek. Idősebb Oszi a felírt szemüvegeket gondos ügyességgel csiszolja a keretekbe, mára már professzionális csiszológépek segítségével. A beállításokban, igazításokban, javításokban is részt vesz, emellett irányítja az optikát. Óriási keretválasztékkal, és amennyiben lehetséges, a megfelelő alkatrész-utánpótlással biztosítják a gördülékeny kiszolgálást.

Ifjabb Oszi kimagasló szakértelemmel illeszti a multifokális és vékonyított lencséket, a vásárlóközönség igényeihez igazodva választja a kereteket és kínálja az ügyfelek számára.

Fotó: Karnok Csaba

Időtálló divat

Hogy milyen szemüvegkeretet keresnek ma a vevők? A vásárlók szívesen követik a divatot, a színes műanyag vagy akár az arany-fém keret is trendi, de minden igényt igyekeznek kielégíteni. Oszi nem tagadja, őszintén megmondják mindenkinek, hogy mi áll jól és mi kevésbé, hiszen ez a szakmaiság és a bizalom alapja.

Keret- és lencseválasztékuk széles palettán mozog az egyszerűtől a kimagasló minőségig, igazodva az árérzékeny vásárlók igényeihez is. A cél 40 éve ugyanaz, a vásárló mindig jó szívvel és megelégedve térjen vissza. A Móritz család minden tagja tudja, hogy az ügyfeleik a megbízható szemüveggel az éles látás élményét kaphatják vissza. Jó érzéssel tölti el őket, amikor a vásárló átveszi új szemüvegét, látása javul és elégedetten távozik.

Készítenek egyfókuszú, bifokális, multifokális és munkaszemüveg-lencsékből szemüveget gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A mai kor követelményeihez a többfókuszú progresszív lencsék alkalmazkodnak leginkább, amelyből széles választékot kínálnak. Gondolnak a fényérzékenységgel küzdőkre polárszűrős napszemüvegekkel, fényre sötétedő vagy színezett lencsékkel.

A szemüvegek komfortos viseléséhez nagyban hozzájárulnak a különböző felületkezelések, rétegminőségek, mint például karc- és tükröződéscsökkentő, páramentesítő, kék fény szűrő és egyéb rétegek. Különböző világmárkák lencséit kínálják: Essilor, Varilux, Leica, Zeiss.

Szükség esetén keressék bizalommal a Móritz családot és optikájukat.

Ezúton mondanak köszönetet minden vásárlójuknak és partnerüknek a bizalmukért és a hűségükért!

Elérhetőségek:

6800 Hódmezővásárhely, Deák Ferenc u. 2.

|+36-62/534-640 | +36-30/726-5669

| www.moritzoptika.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában