Hirdetés

2023.11.23. 15:29

Nemzetközi légkör, használható nyelvtudás Szegeden

6–7. osztályban középfokú, 8. osztály végére pedig akár felsőfokú nyelvvizsga angol nyelvből, úgy, hogy közben a felvételire való felkészítés is biztosított?! A Szegedi Nemzetközi Általános Iskolával mindez elérhető. 2023. november 27.-december 1. között nyílt napokra várják az érdeklődő gyerekeket és szüleiket, akik a lidicei téri intézmény működését közelről is megismerhetik.

PR cikk

Fotó: janostorok.com

A Szegedi Nemzetközi Általános Iskola (Szeged International Primary School) kicsi suli, de óriási előnyt biztosít diákjainak: az iskola-előkészítőtől nyolcadik osztály végéig az ide járó diák szinte anyanyelvi szinten tanulja meg az angol nyelvet élményszerűen, témalapú oktatásban, projektmódszertan segítségével. Ugyanakkor a 2017 óta működő általános iskola a NAT követelményeit is figyelembe veszi. Az eddigi eredmények biztatóak: az itt végzett nyolcadikosok mindegyike az első helyen megjelölt középiskolába nyert felvételt.   

Nemzetközi színtér    

A Szeged IPS-ben jelenleg 67 diák tanul: 65 százalékuk magyar, 35 százalékuk külföldi gyermek. A nemzetközi légkör, a használható nyelvtudás, a nemzetközi kerettanterv, a sajátos pedagógiai program az iskola legfontosabb erősségei. Itt a magyar diák angolt és szakkör formájában más választott idegen nyelvet tanulhat (spanyol, francia, kínai). A külföldi diák idegen nyelvként a magyart is elsajátíthatja.    

Sok angol, de magyar is!   

 A magyar órák természetesen magyarul zajlanak, a matematika és a történelem esetében a szakkifejezéseket magyarul is tanulják. Bár az oktatás 9-15 óráig tart, reggel 8 órától nyelvi órákon, tehetséggondozó foglalkozásokon (idegen nyelvi és matematika versenyfelkészítő) vehetnek részt a kis létszámú osztályokba járó nebulók. A nyolcadikosok számára a felvételi előkészítő, a 7-8. osztályosok számára a nyelvvizsgára történő felkészítés biztosított. A korszerű oktatási eszközök, számítógépek az önálló kutatási projektek alapvető kellékei.    

Gyereknek maradni    

Aki mindezek után azt gondolja, hogy a Szeged IPS-be járók élete csakis az angol és a tanulás körül forog, téved. A délutáni foglalkozások helyet adnak a sportnak, a xilofon-, furulya-, gitár- és zongoraórának, a drámának, kézműveskedésnek és a sakknak, hiszen az intézmény alapfilozófiája, hogy a diák minél tovább maradhasson gyermek. Tanulni otthon már nem feltétlenül szükséges, hiszen mindezt letudja a tanulók többsége; legkésőbb 17 órakor mehetnek is haza.  

Iskolai előkészítő nagycsoportosoknak    

 A nyelvtanulás titka, hogy minél korábban elkezdődjön. Éppen ezért a Szeged IPS az iskola-előkészítősök számára évről évre iskolai előkészítő csoportot indít. A nemzetközi kerettanterv szerint felépülő tanév során a kicsik megismerkednek a matematikával és az angollal. Aki nem előkészítős, de más intézmény óvodásaként szívesen barátkozna meg az angollal, a játékos iskolára hangolódó foglalkozás angol nyelven elnevezésű steam clubba péntek délutánonként várják.    

Csak az jöjjön, aki…  

Az iskolába a jelentkezés folyamatos, tanév közben is érkezhetnek a diákok. 1-3. osztályosként bármikor csatlakozhat a gyermek a Szeged IPS csapatához, de a felsőbb osztályokba már csak megfelelő angol nyelvismerettel. A további részletek miatt érdemes előzetesen bejelentkezni az iskola 2023. november 27.-december 1-jei nyílt hetére. A szülő e-mailben, telefonon vagy személyesen regisztrálhat azokra a tanórákra, amelybe szívesen pillantana be gyermekével együtt.  

A Szegedi nemzetközi Oktatási Központ Nonprofit Kft. által működtetett, szülői fenntartású iskola tanulmányi hozzájárulást igényel diákjaitól az alapvető tevékenységeken túli többletszolgáltatás nyújtásáért, de változó keretszámmal a tehetséges gyerekek számára ösztöndíjas helyeket is biztosítanak.  

Elérhetőség:    

 Szeged, Lidicei tér 1.   
Telefon: +36-30/957-4595  
E-mail cím: [email protected] 
Információ: Bodroginé Tímár Klára   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában