Hirdetés

2024.01.31. 00:00

Segítse véleményével a szentesi önkormányzat munkáját!

Szentes is pályázik a Fenntartható humán fejlesztések elnevezésű projektre. A szentesi önkormányzat által összeállított pályázati anyag kérdőíven leadott lakossági vélemények alapján születhet meg.

PR cikk

Megjelent a TOP Plusz 3.2.1-23 Fenntartható humán fejlesztések elnevezésű pályázat kiírása, melyre Szentes is szeretne pályázni.

Széleskörű támogatás

A projekt elsősorban humán fejlesztések megvalósítására nyújt lehetőséget; a kiírásban nagyon sok, több szakterületre kiterjedő támogatható tevékenység szerepel. Például romák, valamint mélyszegénységben élők helyzetét javító intézkedések, ifjúságot célzó, külön hátrányos helyzetű fiatalokat támogató tevékenységek, helyi közösségfejlesztést célzó beavatkozások, időskorúak életminőségét javító tevékenységek, fogyatékos személyek részére nyújtott szolgáltatások, gyermekjóléti alapellátások, települési vagy -közi szolgáltatáscsomagok fejlesztése, egészségfejlesztési tevékenységek, szemléletformálást támogató programok és digitális kompetenciafejlesztés áll a pályázati kiírásban.

 

A kitöltött kérdőív dönt

Ahhoz, hogy a szentesiek valós igényeihez alakíthassák a projekteket, a megvalósítandó programokat (rendezvényeket, fejlesztéseket), kérdőív kitöltésére kéri a lakosságot az önkormányzat.

A szentesiek ily módon véleményükkel segíthetik, hogy valós problémákra reagáló, helyi kezdeményezésen alapuló megoldásokat szerepeltessen az önkormányzat a tervezett projektben. Mivel az így összegyűjtött vélemények képezik a pályázat alapját, ezek alapján dől el, hogy – nyertes pályázat esetén – az elkövetkező 3 évben milyen programok, tevékenységek valósuljanak meg Szentesen. A felmérés akkor lehet sikeres, ha minden érintett korosztályból (beleértve a gyermekeket és időseket is) a lehető legtöbben kitöltik a kérdőívet.

A kérdőív Szentes város honlapján és Facebook-oldalán érhető el, és legkésőbb 2024. február 9-ig önkéntes és anonim módon tölthetik ki a szentesiek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában