Szponzorált tartalom

2020.07.14. 12:43

Ha fogyni szeretnél – íme, 4 tuti nyári recept hozzá

Mondhatni, térdig járunk a finomabbnál finomabb, friss nyári zöldségekben és gyümölcsökben. Ha fogyókúrát fontolgatsz, az év ezen időszaka a legjobba arra, hogy nekivágj. Ebben szeretnénk segíteni néhány könnyen elkészíthető, ízletes recepttel.

Mentás ribizlileves

Hozzávalók:

  • 2 dl sovány natúr joghurt
  • 1 dl tej (1,5%-os)
  • 2 dl víz
  • 200 g leszemezett piros ribizli
  • 2 fürt fürtös piros ribizli
  • 2 db mentalevél
  • édesítőszer (pl. eritriol, Stevia)
  • Elkészítés:

    A joghurtot, a vizet, a tejet és a nyírfacukrot összekeverjük, hozzáadjuk a leszemezett piros ribizlit, apróra vágott mentaleveleket. Turmixba téve 3-4 perc alatt alaposan összeturmixoljuk. Poharakba vagy levesescsészékbe osztjuk, majd a megmosott, fürtös piros ribizlikkel díszítjük. Recept itt.

    Cukkini chips

    Hozzávalók:

  • 1 nagyobb cukkini fele
  • olívaolaj
  • steak fűszerkeverék
  • Elkészítés:

    A cukkinit mossuk meg, és itassuk le róla a vizet papírtörlővel. Vágjuk körülbelül 3 mm vastag karikákra. Használhatunk a szeleteléshez uborkagyalut is, akkor a karikák szép egyenletesek lesznek. Béleljünk kis sütőpapírral egy nagy tepsit, kenjük meg olívaolajjal, és rakjuk bele egymás mellé jó szorosan a cukkiniszeleteket. Arra ügyeljünk, hogy ne fedjék egymást. Mindegyik tetejét kenjük meg kevés olívaolajjal. Még ne fűszerezzük és sózzuk meg, mert akkor a cukkini levet ereszt, és hozzáragad a sütőpapírhoz. Tegyük előmelegített sütőbe, és 120 fokon süssük kb. másfél óráig. Közben legalább egyszer forgassuk át. Ha elkezd barnulni és nem ragacsos, zárjuk le a sütőt, és sózzuk, fűszerezzük meg. Ha hozzáragadna a chips a sütőpapírhoz, spatulával nyúljunk alá, és lazítsunk rajta.

    Töltött padlizsán

    Hozzávalók:

  • 2 db közepes padlizsán
  • 20 g vöröshagyma
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 160 g darált sertéshús
  • 60 g barna rizs
  • 1 db tojás
  • 80 g sovány sajt
  • só ízlés szerint
  • Elkészítés:

    Mossuk meg a padlizsánt, és vájjuk ki kanállal a belsejét. Serpenyőben hevítsünk olajat, és pároljuk üvegesre a megtisztított, felaprított hagymát. Adjuk hozzá a darált húst, pirítsuk át jól, ezután adjuk hozzá a padlizsán eltávolított belső részét apróra vágva, és amint megpuhult, keverjük össze a húst, az előre megfőzött barna rizst és a tojást, és ezzel a masszával töltsük meg a padlizsánokat, szórjuk meg a sajttal és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig.

    Diétás lecsós csirke

    Hozzávalók:

  • 600 g csirkemell filé
  • 30 dkg paradicsom
  • 60 dkg paprika
  • 1-2 ek kókuszzsír
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • őrölt pirospaprika
  • só, bors
  • Elkészítés:

    Mossuk meg a csirkehúst, majd szeleteljük fel apró kockákra. Ha szeletként szeretnénk átsütni, akkor érdemes klopfolni rajta egy picit, hogy jobban átsüljön. A csirkét fűszerezzük be, majd kókuszzsíron süssük át.

    A vöröshagymát közben pucoljuk meg, majd főzőedényben maradt zsiradékban pirítsuk meg. Ha kell, még plusz kókuszzsírt önthetünk alá. Közben a többi zöldséget is mossuk meg, majd vágjuk össze: a paprikát kicsumázva, szeletekre, a paradicsomot pedig gerezdekre. Ha a vöröshagyma már üvegesre sült, akkor adjuk hozzá először a paradicsomot, fedő alatt pároljuk tovább. Majd amikor levet eresztett, szórjuk hozzá a paprikát. Fűszerezzük, és alaposan keverjük össze. Ha kezd puhulni, akkor tegyük vissza bele a csirkét, öntsük fel 1-2 dl vízzel. Majd fedő alatt, takaréklángon főzzük puhára. Recept itt.

    (x)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában