2020.07.14. 12:43
Ha fogyni szeretnél – íme, 4 tuti nyári recept hozzá
Mondhatni, térdig járunk a finomabbnál finomabb, friss nyári zöldségekben és gyümölcsökben. Ha fogyókúrát fontolgatsz, az év ezen időszaka a legjobba arra, hogy nekivágj. Ebben szeretnénk segíteni néhány könnyen elkészíthető, ízletes recepttel.
Mentás ribizlileves
Hozzávalók:
Elkészítés:
A joghurtot, a vizet, a tejet és a nyírfacukrot összekeverjük, hozzáadjuk a leszemezett piros ribizlit, apróra vágott mentaleveleket. Turmixba téve 3-4 perc alatt alaposan összeturmixoljuk. Poharakba vagy levesescsészékbe osztjuk, majd a megmosott, fürtös piros ribizlikkel díszítjük. Recept itt.
Cukkini chips
Hozzávalók:
Elkészítés:
A cukkinit mossuk meg, és itassuk le róla a vizet papírtörlővel. Vágjuk körülbelül 3 mm vastag karikákra. Használhatunk a szeleteléshez uborkagyalut is, akkor a karikák szép egyenletesek lesznek. Béleljünk kis sütőpapírral egy nagy tepsit, kenjük meg olívaolajjal, és rakjuk bele egymás mellé jó szorosan a cukkiniszeleteket. Arra ügyeljünk, hogy ne fedjék egymást. Mindegyik tetejét kenjük meg kevés olívaolajjal. Még ne fűszerezzük és sózzuk meg, mert akkor a cukkini levet ereszt, és hozzáragad a sütőpapírhoz. Tegyük előmelegített sütőbe, és 120 fokon süssük kb. másfél óráig. Közben legalább egyszer forgassuk át. Ha elkezd barnulni és nem ragacsos, zárjuk le a sütőt, és sózzuk, fűszerezzük meg. Ha hozzáragadna a chips a sütőpapírhoz, spatulával nyúljunk alá, és lazítsunk rajta.
Töltött padlizsán
Hozzávalók:
Elkészítés:
Mossuk meg a padlizsánt, és vájjuk ki kanállal a belsejét. Serpenyőben hevítsünk olajat, és pároljuk üvegesre a megtisztított, felaprított hagymát. Adjuk hozzá a darált húst, pirítsuk át jól, ezután adjuk hozzá a padlizsán eltávolított belső részét apróra vágva, és amint megpuhult, keverjük össze a húst, az előre megfőzött barna rizst és a tojást, és ezzel a masszával töltsük meg a padlizsánokat, szórjuk meg a sajttal és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig.
Diétás lecsós csirke
Hozzávalók:
Elkészítés:
Mossuk meg a csirkehúst, majd szeleteljük fel apró kockákra. Ha szeletként szeretnénk átsütni, akkor érdemes klopfolni rajta egy picit, hogy jobban átsüljön. A csirkét fűszerezzük be, majd kókuszzsíron süssük át.
A vöröshagymát közben pucoljuk meg, majd főzőedényben maradt zsiradékban pirítsuk meg. Ha kell, még plusz kókuszzsírt önthetünk alá. Közben a többi zöldséget is mossuk meg, majd vágjuk össze: a paprikát kicsumázva, szeletekre, a paradicsomot pedig gerezdekre. Ha a vöröshagyma már üvegesre sült, akkor adjuk hozzá először a paradicsomot, fedő alatt pároljuk tovább. Majd amikor levet eresztett, szórjuk hozzá a paprikát. Fűszerezzük, és alaposan keverjük össze. Ha kezd puhulni, akkor tegyük vissza bele a csirkét, öntsük fel 1-2 dl vízzel. Majd fedő alatt, takaréklángon főzzük puhára. Recept itt.
(x)