PR cikk

2021.10.06. 08:00

Zöld Otthon Hitel, egy újabb lehetőség az önálló otthonra

Október 4-étől egy újabb hitellehetőség áll az új lakást építeni akarók rendelkezésére. A Zöld Otthon Hitel kizárólag BB energetikai besorolású és maximum 90 kWh/m2/év primer energiafelhasználású, új építésű ingatlan vásárlására vagy építésére vehető igénybe Magyarország területén.

delmagyar.hu

Emellett a röviden csak Zöld Hitelként emlegetett lehetőség az új lakáshoz kapcsolódó garázs vagy tároló – a lakással egyidejűleg történő – vásárlására, illetve építésére is felhasználható. Tetőtér beépítésére és emeletráépítésre is igényelhető, amennyiben az így létrejövő lakás megfelel a feltételeknek.

Van egy cég Szegeden, amely teljes körű, komplex szolgáltatást nyújt az ügyfeleinek: a telek kiválasztásától, a hitelek intézésén és az építkezésen át, a szükséges engedélyek beszerzéséig mindent elintéz, ezért őket kerestük meg az új hitellel kapcsolatban is.

Masa Tamás ügyvezető igazgatótól először azt kérdeztük, mi is az a BB minősítés.

Tamás elmondta, ez egy energetikai tanúsítvány, amellyel az épület energiaigényét határozzák meg. 2015-ben újították meg a rendszert, és azóta a sima ABC besorolás helyett dupla betűkkel jelölik a házakat. Ezzel egy sokkal szigorúbb energetikai követelményrendszer jött létre, amelynek meg kell, hogy feleljenek az új építésű lakások, házak.

A BB jelölés a gyakorlatban azt jelenti, hogy az adott ingatlan energiaigénye közel nulla.

Az új tanúsítványrendszerben az is előírás, hogy az épület energiafelhasználásának legalább 25 százaléka megújuló energiából származzon – mondta Masa Tamás, aki hozzátette, az utóbbi időben az általuk épített házak mind minimum BB besorolásúak voltak, azaz a szigorúbb követelményeknek is megfelelnek.

A BB besorolás többek között korszerű nyílászárók beépítésével és megfelelő szigeteléssel érhető el. A megújuló energiaforrás pedig a legtöbb esetben a napelem. A Terra-Ép Kft.-nél is ezt kérik a legtöbben. Azonban egyre több helyre építenek be például hőszivattyút, ami nagyon alacsony energiaigényű. Egy ilyen rendszer napelemmel összekötve biztosíthatja azt, hogy a ház rezsije a nullához közelítsen.

Természetesen egy BB minősítésnél magasabb kategóriájú ház felépítése valamennyivel többe kerül, de csak néhány százalékkal növeli a költségeket – folytatta Masa Tamás, de hozzátette, ez bőven megtérül a sokkal alacsonyabb rezsiköltségeken.

Október 4-étől egy újabb hitellehetőség áll azoknak a családoknak a rendelkezésére, akik szeretnének új házat építeni. A Zöld Otthon Hitel nemcsak építésre, hanem már a telekvásárlásra is felhasználható.

Masa Tamás hangsúlyozta, cégüket már akkor érdemes megkeresni, amikor a család úgy dönt, új házat épít. A Terra-Ép Kft. nemcsak a kivitelezésben tud segíteni az építkezőknek, hanem már a kezdetektől, azaz a hiteltanácsadástól, a telek kiválasztásán át a szükséges biztosítások megkötéséig és a megfelelő engedélyek beszerzéséig mindent el tudnak intézni. „Tehát az első gondolat megszületésétől a kulcsátadásig végig tudjuk vinni a folyamatot„ – mondta az ügyvezető. A Terra-Ép Kft. az ilyen komplex szolgáltatással jelenleg egyedülálló a piacon.

Masa Tamás szerint egyre többen igénylik az ilyen jellegű sokrétű szolgáltatást, hisz ezzel jelentős tehertől mentesítik a megrendelőket: a legjobb hiteleket tudják megkeresni nekik, valamint a költségeket is tudják csökkenteni. Ráadásul, mivel minden egy kézben van, az építkezés is sokkal gyorsabban tud haladni. Az ügyvezető hangsúlyozta, ezzel a komplex szolgáltatással ők teljes mértékben az ügyfeleik pénztárcájához tudják igazítani az építkezést.

A legtöbb család önerőből nem tudja felépíteni új otthonát, ezért fontos megfelelő anyagi fedezet megteremtése, amely a legtöbb esetben hitelfelvételt jelent. A piacon rengeteg lehetőséget találhatnak az érdeklődők, több 10 millió forint is felvehető így. Az ajánlatok között is segít eligazodni a cég, mivel saját hitelügyintézőik vannak, akik naprakész információkkal rendelkeznek és így tudnak segíteni.

„Ebben is egy kicsit előrébb járunk mindenki másnál, nemcsak az építkezést visszük végig az ügyfél helyett, hanem minden más ehhez kapcsolódó terhet leveszünk a vállukról. Nem véletlen, hogy az a szlogenünk: Építsük közösen álmai otthonát!” – zárta a beszélgetést Masa Tamás.

Ajánlatkéréshez kattintson:

Vagy vegye fel a kapcsolatot velünk: https://www.terraep.hu/kapcsolat/

Személyesen várjuk irodánkban:

KÖZPONTI IRODA:

6722 Szeged, Dáni u. 6.

+36-30/220-7700

 

Címkék#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában