Szegedi hírek

2022.06.08. 11:03

Sportszakmai konferencia az Agórában

A Magyar Sporttudomá­nyi Társaság 19. alkalommal rendezi meg Országos Sporttudományi Kongresszusát az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Testnevelési és Sporttudományi Intézete társszervezésében június 8. és 10. között a Szent-Györgyi Albert Agórában. Az idei kongresszusra minden résztvevői csúcsot megdöntve mintegy 250 regisztráció érkezett a hazai sportszakemberek köréből, akik körülbelül 160 sportszakmai és sporttudományi előadást hallgathatnak meg. 

Megismerkedhetnek a hazai kutatások legfrissebb eredményeivel, amelyek között ki­­emelkedő számmal szerepelnek a Covid-járvány sporttal kapcsolatban végzett vizsgálati eredményei, illetve a „Mozgásgyógyszer” világmozgalom ha­­zai kutatásait bemutató prezentációk. 

A „Sporttudomány az egészség és a teljesítmény szolgálatában” mottó nyomán terítékre kerülnek a sporttudomány te­rületét teljes mértékben lefedő témakörök, a természettudományos kutatási eredményektől a társadalomtudományi vizsgálatok, elemzések bemutatásáig. A főbb témakörök az olimpia, a versenysport, az egyetemi sport, az utánpótlás-nevelés, a sportorvoslás, a prevenció, a rehabilitáció, a sportpszichológia, a sportinnováció, -gazdaság, -turizmus, -élettan, -pedagógia és az extrém sportok lesznek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!