Rövidhírek

2021.06.14. 10:23

Két román embercsempészt tartóztattak le

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a két román férfinak a letartóztatását, akik tíz afgán állampolgár Nyugat- Európába történő csempészésében állapodtak meg. – írja közleményében a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint az egyik férfi szállítást segítő előfutóként vezetett egy személygépkocsit 2021. június 10. napján reggel 6 óra körül. Őt követte társa egy kistehergépkocsival, melynek rakterében tíz, magát afgán állampolgárságúnak valló személyt rejtettek el és akik az országba történő belépéshez, valamint az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges jogszabályi feltételekkel nem rendelkeztek.

A rendőrök Rúzsa térségében vonták ellenőrzés alá a kistehergépkocsit, majd a személyautót és állították elő, majd vették őrizetbe a két román állampolgárt. A gyanúsítottak 3.000 eurót kaptak volna az illegális határátlépők szállításáért, akiket az eljárás során mindezideig ismeretlen embercsempészek juttattak át a határon. A vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a két férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a telekommunikációs eszközzel megtartott ülésein az ügyészi indítvánnyal egyezően mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte. A bíróság végzései nem véglegesek, azzal szemben a gyanúsítottak és védőik a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!