SZTE

2021.09.20. 08:25

Fejlesztések a mezőgazdasági kar laborjaiban

Munkatársunktól

A takarmányvizsgáló és in­­formatikai labor is meg­újult az SZTE Mezőgazdasági Ka­­rán európai uniós pályázati finanszírozással. Az előbbiben kicserélték az elektromos hálózatot, kifestették a belső tereket, burkolatot cseréltek, illetve kli­­matizálták a termeket, és megújult az eszközpark jelentős része is. Többek között új folyadék-, illetve gázkromatográfot, tejanalizátor, spektrofotométer, valamint nitrogén- és fehérjemeghatározó készüléket vásároltak. A laboratóriumot kialakítójáról, az egykori tanszékvezetőről, Kovács Gáborról nevezték el. Eközben kialakítottak az épületben egy klimatizált informatikalabort. A teremben új a bútorzat, 25 munkaállomást rendeztek be, egy új okostáblával.

A beruházással új oktatási és kutatási terek jöttek létre, a modern eszközökkel a kar kutatási potenciálja növekedett; a hallgatók 21. századi körülmé­nyek között tanulhatnak, vé­gezhetnek kísérleteket, illetve bekapcsolódhatnak az egyetemi kutatásokba. Az informatikai laborban az agrárdigitalizáció fejlődésével nélkülözhetetlen informatikai-térinformatikai tárgyakat tanulhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!