Segítség

2016.05.25. 13:30

Karkötőt is gyártottak a diákok 3D-s nyomtatóval

Szeged - Kulcstartókat, karkötőket, csavarokat és névtáblát is gyártottak már a József Attila Általános Iskola és Szakiskola diákjai a FreeDee Kft. pályázatán nemrég nyert 3D nyomtatóval.

Munkatársunktól

A diákok körében nagy népszerűségnek örvendő eszközzel egy kilogramm, azaz körülbelül három hónapra elegendő műanyagszálat is nyert az intézmény. A tanulók egyelőre még csak tanári segítséggel tudnak alkotni, de már így is szerezhetnek jártasságot a programozásban. Emellett más informatikai, technikai ismereteket is elsajátíthatnak az egyébként közösségi programnak sem utolsó gyártási, alkotási folyamatokban.


További fontos lehetőséget is jelent a berendezés: olyan fejlesztő- és szemléltető eszközöket, játékokat gyárthatnak az iskola szakemberei, amelyeket egyébként drága lenne megvásárolni. Ezzel segíthetik a sajátos nevelési igényű gyerekek fejlődését.


Az intézmény idővel szélesebb körben is közkinccsé tenné az eszközt és az azzal kapcsolatos tudást: más iskoláknak is lehetőséget teremtenének a háromdimenziós tárgyakat nyomtató eszköz használatára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!