Iker Casillas szívinfarktust kapott - Orvosa szerint szerencséje volt

A kapus szerda este a kórházból azt üzente, a nagy ijedtség után erősnek érzi magát, és most megfelelő felügyelet alatt áll.

Klubja, a Porto orvosa szerint szerencse a szerencsétlenségben, hogy a labdarúgócsapat spanyol kapusa, Iker Casillas az edzésen kapott szívrohamot szerdán.

Nelson Puga azt mondta: az edzőközpontban azonnal érkezett a segítség, rögtön ellátták a 37 éves játékost.
    
“Szerencsére hamar megvolt a diagnózis, és a folytatásban is minden rendben ment” – fogalmazott a szakember.
    
Casillas a portói kórházban szívkatéterezésen esett át, majd egy úgynevezett sztentet ültettek be a szervezetébe.
    
Puga szerint nem lesz következménye a történteknek, de még korai a kapus sportolói pályafutásának folytatásáról találgatni.
    
“Most jól van, az állapota stabil. Visszatért a rá oly jellemző humora, nyugodt, vele vannak a családtagjai” – jelentette ki az orvos, hozzátéve, hogy a futballista legalább szombatig a kórházban marad.
    
Casillas a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, karrierje nagy részét a királyi gárdában töltötte: 1999 és 2015 között 725 mérkőzésen lépett pályára, öt bajnoki cím és három Bajnokok Ligája-diadal részese volt. Ezen kívül a spanyol Szuperkupát négyszer, a Király Kupát és az európai szuperkupát kétszer-kétszer hódította el. Nála többször csak Raúl öltötte magára a Real mezét, szám szerint 741-szer. A hálóőr 2015 nyarán igazolt a Portóhoz, amellyel tavaly bajnok volt. A spanyol válogatottban 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnokságot nyert a nemzeti együttessel.

Korábban írtuk:

Iker Casillast, a Porto labdarúgócsapatának spanyol kapusát szívrohammal kórházba szállították, de élete nem volt veszélyben. “Iker Casillas szívinfarktust kapott a szerdai edzésen. A tréning azonnal félbeszakadt, hogy orvosi ellátásban részesüljön a kapus, akit jelenleg a CUF Porto kórházban ápolnak. Casillas állapota stabil, a szívproblémát megoldották” – olvasható a klub honlapján megjelent közleményében. A 37 éves játékos a szezon hátralévő részében már nem lép pályára.

 A kapus szerda este a közösségi oldalán megosztott egy kórházi fotót, amelyhez hozzáfűzte: a nagy ijedtség után erősnek érzi magát, és most megfelelő felügyelet alatt áll. Ezen kívül köszöni a támogató üzeneteket.

Casillas a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, karrierje nagy részét a királyi gárdában töltötte: 1999 és 2015 között 725 mérkőzésen lépett pályára, öt bajnoki címet és három Bajnokok Ligája-diadal részese volt. Ezen kívül a spanyol Szuperkupát négyszer, a Király Kupát és az európai szuperkupát kétszer-kétszer, a klub világkupát háromszor hódította el. Nála többször csak Raúl öltötte magára a Real mezét, szám szerint 741-szer. A hálóőr 2015 nyarán igazolt a Portóhoz, amellyel tavaly bajnok volt. A spanyol válogatottban 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnokságot nyert a nemzeti együttessel. 

Korábban írtuk:

Iker Casillast, a Porto labdarúgócsapatának spanyol kapusát szerdán szívrohammal kórházba szállították, de túl van az életveszélyen. A portugál sajtó értesülései szerint a világ- és Európa-bajnok hálóőr az edzésen lett rosszul. A 37 éves Casillas a szezon hátralévő részében már nem lép pályára.