Haruna Jammeh újra eldöntötte

2021.09.30. 08:32

Sorrendben harmadszor nyert a labdarúgó NB II.-ben a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

A labdarúgó NB II. 10. fordulójában a Szeged-Csanád GA Ajkán vendégszerepelt, és Haruna góljával hamar, a 13. percben vezetéshez jutott, majd ezt az előnyt megőrizte végig.

Mádi József

Nagyot kellett küzdeni. Temesváriék ismét kapott gól nélkül hozták le a meccset. Fotó: Pesthy Márton/MW

Kényszerűségből változtatott Dragan Vukmir, a szegediek vezetőedzője, hiszen Dobos Áron kisebb sérüléssel bajlódott. Helyette Kóródi Nándor kezdett Ajkán, míg Orosz Márk révén egykori szegedi játékos kapott lehetőséget hazai oldalon.Már a második percben távoli lövéssel próbálkozott Gréczi, a labda fölé ment. A védekezésre berendezkedett Ajka ellen a 13. percben máris sikerült megszerezni a vezetést, amikor Ódor labdát szerzett a félpályánál, a 16-osig futott, majd a keresztpassza után Haruna hat méterről estében a hálóba belsőzött, 0-1.

A gól után azonnal magához ragadta a kezdeményezést az Ajka, a 19. percben a védők és a kapus által is elvétett előreívelés után Gaál lövését blokkolta Ódor. Mondhatjuk, hogy a hazaiakat alaposan felébresztette a gól, hiszen szinte folyamatosan a szegedi kapu előtt volt a labda ebben az időszakban. A 24. percben Orosz lőhetett a 16-os vonalához közel, labdája egy méterrel mellé ment. Aztán Csizmadia is lőhetett, a labda egy védőről pattant szögletre, amely fél óra alatt már az ötödik volt – ez is jelezte az ajkai fölényt.

Nagyot kellett küzdeni. Temesváriék ismét kapott gól nélkül hozták le a meccset. Fotó: Pesthy Márton/MW

A 31. percben Horváth K. kiváló labdával ugratta ki Harunát, aki a 16-os vonalánál ballal fölé lőtt. Kővári életerős lövését védte a kapus, majd ugyanő bravúrral tolta szögletre Horváth K. labdáját. A második félidő eleje csapkodó volt, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, bár a hazaiak hármat is cseréltek a szünetben. Molnár-Farkas Tamásnak a 66. percben először kellett védenie, ekkor Heffler T. nagyon távoli lövését ölelhette magához. A 68. percben nagyot védett a hazai kapus Gréczi lapos lövésénél, a továbbiakban megint a küzdelem volt a jellemző.

A hajrában beszorult, de végül sorrendben a harmadik győzelmét aratta a Szeged, amely a tabella ötödikjeként vasárnap 17 órától a Diósgyőrt fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!