Szeged és környéke

2009.08.14. 23:36

Szerdán kezdődik a grillfesztivál

Szeged - A Kárász csárda által rendezett VII. Szegedi Nemzetközi Grillfesztivál jövő hét szerdától egészen vasárnapig várja az újszegedi liget fősétányán az éhes vendégeket. 75 szakács 12 helyszínen kínálja az idei év trendi grillételeit.

Idén a vegetáriánusokra, sőt a gyermekekre is gondoltak a grillezett süteményekkel. Különböző zenei programok, külföldi fellépők szórakoztatják az odalátogatókat déltől egészen hajnal kettőig, és megrendezik a Grill szépe versenyt, aminek döntője augusztus 23-án lesz.

A tegnapi sajtótájékoztatón Puskás László, a Kárász csárda tulajdonosa, főszervező felhívta a figyelmet, hogy vasárnap véradásra is lehetőség lesz, délután pedig a gyerekek örömére nagy palacsintasütő versenyt rendeznek. Az ünnepélyes megnyitón, ami augusztus 19-én este 8 órakor kezdődik a főszínpadon, a grillverseny értékelésére és a díjátadásra is sor kerül.

A szervezők ínycsiklandozó látvánnyal és ízekkel kötötték össze a sajtótájékoztatót. Fotó: Karnok Csaba

A szervezők ínycsiklandozó látvánnyal és ízekkel kötötték össze a sajtótájékoztatót.
Fotó: Karnok Csaba

A zsűri tagjai között olyan ismert emberek lesznek majd, mint Bálint Ferenc olimpiai mesterszakács vagy a tollforgatók ínyencmestere, V. Fekete Sándor, lapunk vezető szerkesztője. Az esemény alkalmat teremt a régiót, valamint a határainkon túlról érkező vendéglátást reprezentáló legkiválóbb szakemberek megjelenésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!