Szeged és környéke

2010.02.16. 22:04

Zászlót bontott a Zöld Baloldal

Szeged - Az 1-es és a 3-as szegedi választókörzetben is állít képviselőjelöltet a Zöld Baloldal. A szervezet – a vásárhelyi kampánynyitó után – kedden Szegeden is zászlót bontott.

Újszászi Ilona

Kopogtatócédulák gyűjtésébe kezd Szeged két választókerületében is a Zöld Baloldal. Az 1. számúban Beck Gábor száll harcba az országgyűlési képviselőségért, a 3. számúban csak a kellő számú ajánlószelvény összegyűjtése után nevezik meg a szervezet másik politikusjelöltjét – mondta Beck Zoltán. A szegedi önkormányzati képviselő vállalta a házigazda szerepet kedden, mikor Szegeden köszöntötte Tamás Gáspár Miklós filozófust, a Zöld Baloldal európai parlamenti képviselőjelöltjét, a szervezet „kampányarcát".

A Zöld Baloldal szegedi szervezetének egyik vezetője, Beck Zoltán köszönti a kampányvendéget, Tamás Gáspár Miklós filozófust. Fotó: Karnok Csaba

A Zöld Baloldal szegedi szervezetének egyik vezetője, Beck Zoltán köszönti a kampányvendéget, Tamás Gáspár Miklós filozófust. Fotó: Karnok Csaba
– Mozdíthatatlannak tűnik a politikai rendszer, de elkerülhetetlen erkölcsi kényszer, hogy tegyünk valamit! Különböző személyek és csoportok laza együttese a Zöld Baloldal. E politikai szervezet rendelkezik reformprogrammal, amely nemcsak tartalmában különbözik mindenki másétól, hanem abban is, hogy kifelé mutat a mai kapitalista társadalomból – igyekezett aktivizálni Tamás Gáspár Miklós a keddi beszélgetésre összegyűlt mintegy negyven érdeklődőt. A filozófus szavaira is kíváncsi szegediek között láttuk – többek között – Molnár Gyulát, a környezetvédelem ügyéért elkötelezett városatyát, de egykori önkormányzati cégvezetőt, pedagógust és egyetemi polgárt is. Ők is megkapták a Zöld Baloldal szórólapját, amelyen – a szervezet www.zoldbaloldal.5mp.eu honlapját idézve – „tiszta politizálást, hitelességet és a tisztességes, dolgozó emberek érdekeinek megalkuvás nélküli képviseletét" ígérik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!