Szeged és környéke

2010.09.27. 16:43

Orbán Viktor Szegeden kávézott

Szeged - Szegedre látogatott hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök. Sétált a Kárász utcán, találkozott B. Nagy László polgármesterjelölttel és Bohács Zsolt országgyűlési képviselővel – megbeszélésükön elhangzott: a kormány támogatja a szegedi lézerközpontot és a harmadik Tisza-hidat.

R. Tóth Gábor

Közös fotót készített hétfőn kora délután egy fiatal nő Orbán Viktorral a Kárász utcán. A miniszterelnök rövid látogatást tett Szegeden, sétált egyet a városban, csakúgy, mint áprilisban, az országgyűlési választások két fordulója között. A Magyar Nemzet információi szerint a miniszterelnök több vidéki rendezvényen is részt vesz az önkormányzati választási kampány utolsó hetében.

Orbán Viktor gyalog, az Árpád tér felől érkezett, B. Nagy László szegedi polgármesterjelölt és Bohács Zsolt országgyűlési képviselő társaságában. Összesereglettek a járókelők, többen fotózták is mobiltelefonjukkal. Gratulálunk! – kiabálták neki.

– Hogy vannak? – tudakolta a miniszterelnök.

– Egyre jobban, ha téged látunk! – válaszolta egy idős férfi. – Szeretet övezi, őt nem kell védeni, mint a Demszkyt! – mondta egy nő a mellette állónak, amikor látta, hogy Orbánt csak néhány testőr kíséri, bárki odaférhet hozzá, kezet rázhat vele.

– Olyan jól néz ki! Napbarnított – írta le egy nő telefonálva a miniszterelnököt, aki időközben betért egy kávéra a Corso Caféba. Maga fizette ki a számlát, majd a teraszra telepedett, ott kortyolgatva a feketét B. Naggyal és Boháccsal. Asztalához ült Nemes István, a SZAK egykori, nyolcszoros utánpótlás- és B válogatott labdarúgója is – néhány percig beszélgettek, természetesen a fociról.

Szegeden járt Orbán Viktor miniszterelnök. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


Következett egy kézfogás, közös fotó Gonda János algyői polgármesterjelölttel, majd Orbán Viktor útnak indult. Így búcsúzott a szegediektől: „Vigyázzanak magukra".

Vásárhelyen Lázárral tárgyalt

Orbán Viktor Szegedről Vásárhelyre utazott, ahol zárt ajtók mögött tárgyalt Lázár János polgármesterrel, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetőjével.

– A kormány támogatja a lézer-kutatóközpont megvalósítását, valamint a harmadik szegedi Tisza-híd megépítését – számolt be a megbeszélés eredményeiről Bohács Zsolt. – Nem szabad elfeledkezni a Szegedet érintő napi problémákról sem, így mihamarabb szükség lenne az M43-as autópálya befejezésére, amely jelentős mértékben csökkentené a városra zúduló tranzitforgalmat. Ezt követően kezdődhet el a szegedi utak felújítása – tette hozzá. Bízik abban, hogy „Szegednek a következő négy vagy nyolc évben kormánypárti polgármestere lesz, hiszen egy ilyen politikus számára könnyebb a kapcsolattartás és a Szeged számára fontos ügyek intézése".

„Szeged nélkül nincsen sikeres Magyarország"

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivőjének közleménye szerint „Orbán Viktor a mai napon Szegeden újságírók előtt megerősítette, hogy a kormány gazdaságpolitikájának fókuszában tíz év alatt egymillió új munkahely létrehozása áll. A miniszterelnök elmondta, hogy sikeres Szeged nélkül nincsen sikeres Magyarország, ezért Szegeden meg kell tartani azt a bizalmat, amelyet az áprilisi választáson pártja visszakapott. Orbán Viktor abban állapodott meg B. Nagy László polgármesterjelölttel, hogy még ebben a ciklusban megkezdődik az új Tisza-híd felépítése. Orbán Viktor világossá tette: minél nagyobb sikert ér el a Fidesz az önkormányzati választáson, annál gyorsabb lesz a változás".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!