Szeged és környéke

2013.01.27. 21:20

Várkonyi Miklós a színházigazgatói pályázatról

Szeged - Várkonyi Miklós, a Szegedi Szabadtéri Játékok műszaki vezetője reagálni kívánt a színház főigazgatói posztjára kiírt pályázattal kapcsolatban szombaton megjelent cikkre.

Munkatársunktól

Beszámoltunk arról, hogy az egyik jelölt, [namelink name="Balikó Tamás"] színész-rendező nyilvánosságra hozott pályázatában egyezéseket találtak a [namelink name="Rázga Miklós"] által 2010-ben, a pécsi teátrum vezetésére benyújtott pályázattal. – Balikó úr korábban arra kért fel engem, hogy írjak a pályázatához egy elemzést arról, hogy műszaki szempontból hogyan képzelném el a szegedi színház működtetését. Az a műszaki vezető kolléga, aki annak idején szakmai háttér-információkat adott Rázga Miklósnak pécsi pályázata elkészítéséhez, régi barátom. Amikor Balikó Tamás felkért, tőle is kértem szakmai anyagokat, de nem tudtam, hogy ezek egy része Rázga Miklós pályázatába is bekerült. Olyan általános szakmai háttér-információk is van nak ezek között, amelyek a legtöbb színház műszaki működtetésére vonatkozhatnak, ezért felhasználtam ezeket a saját anyagomhoz, amit elküldtem Balikó úrnak, ő pedig beépítette a pályázatába. Ő meg volt győződve arról, hogy a szöveg tőlem származik – hangsúlyozta [namelink name="Várkonyi Miklós"], aki vállalja a felelősséget, és nem gondolta, hogy plágiumot emlegetnek majd az ügy kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!