Szeged és környéke

2013.01.23. 20:35

Vasvári Csabát támogatta a szakmai bizottság?

Szeged - A vtvszeged.hu szerda esti információja szerint a szakmai bíráló bizottságtól a legtöbb szavazatot Vasvári Csaba, a székesfehérvári színház korábbi direktora kapta Gyüdi Sándor jelenlegi főigazgatót és Juronics Tamás művészeti igazgatót megelőzve. <br>

Munkatársunktól

Három és fél órán át tanácskozott a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói posztjára beérkezett pályázatokat elbíráló szakmai bizottság. Ez a grémium hivatott szakmai véleményt formálni a pályázókról, amit az önkormányzat kulturális bizottságának juttat majd el, amely ezt megfontolva tesz javaslatot a közgyűlésnek a színidirektor megválasztására. A döntésről a bizottság több tagját is megkérdeztük, de egyikük sem kívánt nyilatkozni; mint elmondták: titoktartási fogadalmat tettek, amit komolyan vesznek.

Ennek ellenére a vtvszeged.hu-n szerda este megjelent egy információ, amely szerint a városi tévé szerkesztősége úgy értesült, hogy a legtöbb szavazatot [namelink name="Vasvári Csaba"], a székesfehérvári színház korábbi direktora kapta [namelink name="Gyüdi Sándor"] jelenlegi főigazgatót és [namelink name="Juronics Tamás "] művészeti igazgatót megelőzve.

9 fős szakmai bizottság véleményezte az öt aspiráns – [namelink name="Balikó Tamás"], Gyüdi Sándor, Juronics Tamás, [namelink name="Szolnoki Tibor"] és Vasvári Csaba – pályázatát. A város képviseletében [namelink name="Gyimesi László"] fideszes és [namelink name="Haág Zalán "] kereszténydemokrata önkormányzati képviselő vett részt a szakmai értékelésben. Az EMMI minisztere Révész Máriát, a Fidesz pécsi szervezetének elnökét delegálta a grémiumba. A budapesti Nemzeti Színház kinevezett igazgatója, [namelink name="Vidnyánszky Attila"] elnökletével működő Színházművészeti Bizottság a „szakmai zsűribe" négy tagot is delegált: [namelink name="Fekete Péter "] békéscsabai színidirektort, [namelink name="Topolánszky Tamás"] táncművészt, a Szegedi Kortárs Balett egykori tagját, Soós Pétert, a Tűzvonalban és más tévésorozatok rendezőjét és [namelink name="Várszegi Tibor"] színész–író–színházalapító–filozófust. (A Színházművészeti Bizottság kinevezett tagja Vasvári Csaba is.) A Színházi Dolgozók Szakszervezetének helyi szervezete az elnökét, [namelink name="Páli Mónika"] énekkari tagot delegálta a „zsűribe"; az intézmény közalkalmazotti tanácsa pedig Stefanik Sándort, a teátrum főügyelőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!