Szeged és környéke

2013.04.23. 23:52

Kertet kapott a Waldorf-iskola

Szeged - Egynyári növényeket termesztenek majd a szegedi Waldorf-iskola diákjai tanáraik vezetésével. Egy üresen álló, fás, füves telket csinosítanak ki iskolakertnek.

Vida-Szűcs Imre

Elkezdték a munkát a Szabad Waldorf Általános Iskola és Gimnázium, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 9. osztályos diákjai a szegedi Farkas utcában. Egy évek óta üres, fás, füves telket kaptak ingyenes használatra, cserébe rendben tartják az ingatlant.

– A mezőgazdasági gyakorlatukon vesznek részt a 9. osztályosok. Már kivágtak két fát, az egyik teljesen el volt száradva. Hatodikosokkal kezdjük el a napokban a valódi kertészkedést, ásunk, kapálunk és gereblyézünk. Egynyári növényeket, zöldségféléket – például salátát, paradicsomot, paprikát – és virágokat termesztünk majd. Mivel locsolásra nincs lehetőség, mulccsal takarjuk be a földet, hogy ne száradjon ki túlságosan – beszélt terveikről [namelink name="Antal Szilvia"] kertműveléstanár.

A waldorfosok már az első osztályban elkezdenek ismerkedni a kertészkedéssel, harmadikban gabonát vetnek, aratnak, feldolgozzák a terményeket, hatodikban pedig az órarendbe is bekerül a kertművelés. Az új iskolakertet a megállapodás szerint egyelőre őszig használhatják, de ha lesz lehetőség, a későbbiekben szívesen folytatnák a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!