Szeged és környéke

2013.05.26. 23:19

Hömpölygő tömeg a hídi vásáron

Szeged - Tízezreket vonzott a hétvégén a hídi vásár: kézművesek, karikatúrista és élő szobor is várta a kilátogatókat. A kirakodóvásár az Oskola utcán át a Dóm térig tartott, órákra lekötötte a szombati napsütésben sétálókat. A vasárnapi vigasságba már beleszólt az időjárás.

Munkatársunktól

A hídi vásáron, az ország legnagyobb kézműves-bemutatóján több mint kétszáz magyar és Kárpát-medencei mesterember, kézműves, iparművész kínálta portékáit az ünnepi hétvégén. Az elmaradhatatlan karikás ostor pattogott a Széchenyi tér mellett, a fali szőttestől az íjakon át a vicces szegedes pólókig bármit találhatott a több tízezer érdeklődő. Élő szobor vagy éppen éneklő karikatúrista is szórakoztatta a nagyérdeműt: utóbbi láthatóan sikerrel, úgy láttunk, egyre több munkája akadt.

Telt ház a régi hídon. Fotók: Segesvári Csaba

Telt ház a régi hídon.
Fotó: Segesvári Csaba

A szombati felhős-napos időben szinte összefüggően hömpölygött a Belvárosi hídon átérő, 600 méteres embersor: talán éppen ezért a Rózsafesztivál szervezői nem a földön osztogatták meghívójukat, hanem rózsaszirmokkal együtt szórták ki egy repülőből. Vasárnapra elromlott az idő, ennek ellenére több százan látogattak ki mind a borfesztiválra, mind a vadasparki gyermeknapi programokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!