Szeged és környéke

2014.01.21. 10:25

NAV: nem bűnös a püspökség

Nem találta bűnösnek az adóhatóság a szegedi püspökséget, megszüntették a július óta tartó nyomozást. <br>

Munkatársunktól

– A lefolytatott vizsgálat alapján egyrészt nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, másrészt a feljelentésben és a bejelentésekben leírt magatartások nem minősülnek bűncselekménynek – közölte [namelink name="Barnáné Horváth Melinda"] főhadnagy, a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.

Hozzátette, az ügyben a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága feljelentés és bejelentések alapján folytatott nyomozást költségvetési csalás vétség és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt. A nyomozás fokozott ügyészi felügyeletét a Szegedi Járási Ügyészség látta el. A pénzügyi nyomozók megvizsgálták a könyvelési anyagokat, valamint az egyházmegye és a hozzá kapcsolódó gazdasági társaságok és intézmények korábbi ellenőrzési iratait. Ezen túl tanúkihallgatások is történtek.

– A pénzügyi nyomozók a nyomozás megszüntetésével egyidejűleg több – a bejelentések tartalma alapján - illetékes hatóságot értesítettek esetleges további vizsgálatok lefolytatása érdekében. A nyomozást 2014. január hónapban szüntettük meg – tudtuk meg a szóvivőtől.

Július 19. óta folyt nyomozás a szeged–csanádi egyházmegyében elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt. A nyomozást egy feljelentés alapján a NAV Kecskeméti Bűnügyi Igazgatósága folytatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!