Szeged és környéke

2014.01.26. 21:32

Tanulnak, mesélnek a tiszaszigeti tanodában

Tiszasziget - Nyár óta várják a hátrányos helyzetű gyerekeket Tiszaszigeten a helyi faluházban. Négy fiatal pedagógus nyitotta meg a tanodát, ahol hétvégén mesés programot szerveztek.

Munkatársunktól

– Elsősorban a gyerekek szociális kompetenciáját fejlesztjük. Minden délután foglalkozunk velünk, hétvégén programokat rendezünk nekik. Most éppen bábszínházat néznek, később valamilyen mesefigura szerepébe bújnak, és kincseket keresünk velük – mondta [namelink name="Balázs Ákos"], a Tiszaszigeten működő Motiváció Tanoda vezetője.

Ő és három kollégája harminc hátrányos helyzetű tiszaszigeti és újszentiváni gyerekkel foglalkozik, elsőstől nyolcadik osztályos korig. Gyógypedagógus és pedagógus végzettséget szereztek a szegedi egyetemen, régóta dolgoznak együtt.

– Nagyon jó volt a tanoda fogadtatása, az önkormányzat, a szülők, a helyi pedagógusok részéről is. Sok gyerek hozza magával a barátait is, szeretnek ide járni – mondta a tanoda vezetője, aki a Motiváció Oktatási Egyesületen belül dolgozik együtt kollégáival.

Tanulnak, mesélnek a tiszaszigeti tanodában. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


A Vedres István Faluházban hétvégén a hasonló programoké a főszerep, hétköznap inkább a tanulásra koncentrálnak a mentorok. Tantárgyi fejlesztés, a továbbtanulás segítése – ezzel telnek a hétköznap délutánok. Balázs Ákos szerint fontos, hogy minden gyermek különböző személyiség, mindenkivel meg kell találniuk a hangot, egyéni fejlesztési tervet dolgoznak ki.

– A foglalkozásoknak köszönhetően a hátrányos helyzetű gyermekek könnyebben értenek szót egymással, egyszerűbben találják meg a helyüket a közösségben – hangsúlyozta Balázs Ákos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!