Szeged és környéke

2014.05.22. 21:02

Virágba borult Császár Vince balkonja

Szeged – Augusztusban lesz tíz éve, hogy ideköltöztem. Azelőtt eszembe sem jutott, hogy virágokkal foglalkozzak – mondja gyönyörű, virágos balkonján a szegedi Császár Vince.

Arany T. János

A nyugalmazott tűzoltó Kereszttöltés utcai lakásának erkélyén állunk. – Akinek jó a szeme, számolja csak meg, hány virág van rajta! A parasztmuskátlit két éve ültettem ki. Nem hittem volna, hogy egyszer majd nem fér be ide – mutat a több méteresre nőtt muskátlijára.

Császár Vince balkonja díszeit mutatja. Fotó: Schmidt Andrea

Császár Vince balkonja díszeit mutatja. Fotó: Schmidt Andrea
A muskátlik mellett másik büszkesége egy nagy cserép petúnia, amelyet tavaly a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. virágos balkon versenyén nyert. – Ez meg dupla petúnia, amely este adja ki az illatát – mondja. A 63 éves nyugdíjas rózsákat is gondoz, és kísérleti jelleggel az egyik virágládában epret termeszt. A szobában ananász növekszik.

A hobbikertész egyik titka, hogy esővizet gyűjt, azzal locsolja és permetezi növényeit, illetve hogy az erkélynek jó a fekvése, reggel tizenegyig süt oda a nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!