Szeged és környéke

2014.06.10. 23:18

Háromból csak egy közvécé üzemel

Szeged - Három közvécé van a belvárosban, de tegnap mindet zárva találtuk. A Károlyi utcai illemhely ajtaján vasrácsot látni – valamikor hétköznapokon 8-tól 17-ig üzemelt.

Munkatársunktól

A Roosevelt téri objektumot lakattal lezárták, a feliratból csak annyi derül ki, hogy tűz esetén milyen mobilszámot kell hívni. A Dóm téri föld alatti vécé a legújabb, oda a Somogyi-könyvtár oldalában akár lifttel is le lehet ereszkedni a vendéglátóegységből. Ha nem lenne kiírva a liftre, hogy „üzemen kívül". Ha a rámpán megyünk le, a bejáraton ott a bővebb információ: műszaki okok miatt zárva.

Megkérdeztük az üzemeltetőket. A Károlyi utcai egységet az önkormányzat Szegedi Sport és Fürdők Kft.-je üzemelteti. [namelink name="Károlyfalvi Zsolt"] ügyvezető igazgatótól megtudtuk, jó ideig kiadták a vécét, de a bérlőnek nem érte meg munkabért, rezsit fizetnie. A fürdőtől támogatást is kapott, de így sem volt üzlet. Mivel 20 létesítményt üzemeltet a városi cég, ebben „nem találta meg magát". Jelezte is az önkormányzatnak, hogy keressen más gazdát a vécének. Addig is hétfőtől újra kinyitnak, a korábbi nyitvatartási idővel.

A Roosevelt téri vécét az ottani halászcsárda üzemelteti a híd alatti Pajta sörözővel együtt. Amikor a vendéglátóhely nyitva van, a vécé is üzemel.

Mit ér a Dóm téri föld alatti vécé, ha a lift nem üzemel? Fotó: Frank Yvette

Mit ér a Dóm téri föld alatti vécé, ha a lift nem üzemel? Fotó: Frank Yvette
Hamarosan az ajtaján is olvasható lesz: hétfő és kedd szünnap, más napokon pedig 11-től, amíg vendég van a Pajtában – tájékoztatott a Roosevelt téri Halászcsárda tulajdonosa. Frank Sándor hozzátette: még záróra után is megoldják a problémát, a biztonsági őr ingyen és bérmentve beengedi a söröző vendégeit a mosdóba.

Szünnapokon és délelőttönként a halászcsárda felújított illemhelyeit lehet használni. A mesterszakács megjegyezte, tömény veszteség a vécét fenntartani, de ők továbbra is saját költségükön vállalják, ha az önkormányzattal újabb hosszabb távú megállapodást sikerül kötni a söröző üzemeltetésére.

A Dóm téri közvécét a várossal kötött megállapodás értelmében az Art Hotel beruházójának kellett kialakítania. A szálloda bérbe adta, arról nem tudtak, hogy zárva van. A bérlő lapunknak elmondta, hetente csütörtöktől vasárnapig, illetve a szabadtéri játékok ideje alatt üzemelteti az illemhelyet – amennyiben meg tud állapodni a várossal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!