Szeged és környéke

2014.08.05. 23:17

Vízben gázolnak garázsukban

Szeged - Szegeden, a Bite Pál utcai kétszintes garázs alsó szintjén kiadósabb esőzéseknél 20-30 centis víz áll. A kezelő lakásszövetkezet tehetetlen.

Imre Péter

– Idén legalább háromszor öntötte el garázsainkat a víz, legutóbb a múlt szombaton, de a hétfő hajnali eső sem segített a helyzeten – mondta egy neve elhallgatását kérő garázstulajdonos.

A Tarján telepi Bite Pál utcában 1983-ban agyagos talajra építették a kétszintes, összesen 74 állásos garázsépületet. A tulajdonos úgy emlékezett, az alagsori részen a legkisebb vízállás 5, a legnagyobb 40 centiméteres volt. Köveken, pallókon tartja a holmikat, az autóval be sem áll, nehogy tönkremenjen. A problémát többször jelezték a kezelő lakásszövetkezetnél, de nem intézkedtek.

Az egyik garázstulajdonos szerint az úgynevezett visszacsapó szelepek elzáródnak, mert a víz ágakat, hulladékot sodor az útjába, ezért gyűlhet fel az alagsori garázsrészen a víz.

– Olyan a csatornarendszer, hogy a felhőszakadásokkal nem tud mit kezdeni – jelentette ki [namelink name="Megyesi László"], a lakásszövetkezet elnöke.

Rendszeresen takarítják az ereszcsatornákat, javítják a tetőt, felújították az elektromos hálózat fogadószekrényét. A csapadékvíz-elvezető a Tarján széle szennyvízelvezető rendszeréhez csatlakozik, és sokszor az is teljesen megtelik.

A közlekedési tér két pontján lévő aknába úgynevezett visszacsapó szelepeket telepítettek, de ezek működését befolyásolja, hogy autóalkatrészeket dobtak az aknába, illetve abba öntötték az olajat. Ezek kicserélését is megrendelték, és az meg is történt, valamint hétfőn rögzítették a csatornefedeleket acéltiplikkel. Az sem mellékes, hogy a magasabban fekvő zöldövezeti részről, valamint a mellette felhúzott épület tetejéről is az alagsori garázsrészbe folyik a víz, csakúgy, mint a környező járdákról, utakról.

– A magunk részéről mindent megteszünk, hogy minél kevesebb kár érje a tulajdonosokat – mondta a lakásszövetkezeti elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!