Szeged és környéke
2014.10.26. 16:42
Aranyat ért a Délmagyar pacalja
Újra volt Pacalpárbaj a Diófa vendéglőben. Mi is ott voltunk, és Arany Fokozatú Pacalt Főztünk.
Idén ötödik alkalommal mérkőztek meg a pacal szerelmesei a szegedi Diófa vendéglőben. A Pacalpárbaj résztvevői régi ismerősként köszöntötték egymást vasárnap reggel. A poénok az elfogyasztott alkohol mennyiségével egyenes arányban szaporodtak.
A Diófa oldalában lapunk, a Délmagyarország főzőinek szomszédságában, a kispiacnál [namelink name="Ádok István"] és csapata készülődött. – Minden szakácsnak van valami titka. Nekünk a birsalmalekvár – mondta Ádok István és késsel elkezdte szelni a zselatin sűrűségű tömböt, ami persze nem az volt, hanem flaxni, azaz marha ín. [namelink name="Rácz László"], a szatymazi amatőr királyi mesterszakács díszes bográcsállványa mellett azt mondta, ő szürkeharcsa lábszárat is tesz a pacalba.
Lapunk csapata, amelyet Arany T. János kollégánk édesapja, Arany János erősített, klasszikus füstölt csülkös pacalt készített, amely elnyerte a zsűri tetszését. [namelink name="Frank Sándor"], Venesz-díjas mesterszakács, [namelink name="Német Ferenc"], a Tigers Security Kft. egyik tulajdonosa és [namelink name="Rapcsányi Ferenc"], a Hansági Ferenc Oktatási Alapítvány egyik alapítója arany fokozatúnak értékelte a Délmagyar pacalját.
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre