Szeged és környéke

2014.10.11. 14:14

Öngyilkos lett a hummeres gázoló

Szeged - Rosszul lett, majd meghalt péntek este egy nem jogerősen elítélt fogvatartott a szegedi Csillag Börtönben. Lapunknak nem hivatalosan megerősítették, a Kenéz Imrét halálra gázoló Thomas Robert Bindberger vesztette életét.

Munkatársunktól

A Hír24 saját forrásból úgy értesült szombaton, öngyilkos lett a hummeres gázoló néven elhíresült, Thomas Robert Bindberger a szegedi börtönben. BvOP közleményben azt írja: rosszul lett és meghalt egy rab, de a személyazonosságát nem adhatják ki. Az MTI-vel a BvOP azt közölte, rosszul lett és meghalt egy nem jogerősen elítélt fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtön II. számú objektumában. A börtön sajtóirodája azt közölte, egy férfi péntek este 19 óra 39 perckor elvesztette eszméletét a cellájában, amiről a felügyelőséget a társai értesítették. A börtön ápolója azonnal megkezdte az ellátást, amit a kiérkező mentőszolgálat munkatársai folytattak, a fogvatartott életét azonban nem sikerült megmenteni.

A rendőrség kizárta az idegenkezűséget, a halálesetet közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják. A büntetés-végrehajtás a haláleset körülményeinek feltárására vizsgálatot indított.

Thomas Robert Bindbergert szeptember 25-én ítélte első fokon 15 év fegyházra ítélte a Szegedi Törvényszék. A Joó Attila vezette bírói tanács bizonyítottnak találta, hogy az osztrák hummeres nem véletlenül, hanem szándékosan gázolta el a rendőrt. Az ítélethirdetéskor elhangzott, Thomas Robert Bindberger a gázolás előtt két rendőrt is megpróbált leszorítani. A bíróság úgy döntött, hogy a vádlottat nem helyezik szabadlábra, mert a súlyos fegyházbüntetés fenyegetése miatt tartani lehet a szökésétől, elrejtőzésétől. Bindenbergék ez ellen is fellebbeztek.

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szólótörvény miatt az elhunyt kilétéről csak hozzátartozójának írásbeli engedélyével adható ki hivatalos információ. Nem hivatalos forrásból lapunknak megerősítették, hogy Thomas Robert Bindberger halt meg pénteken a börtönben.


A Szegedi Törvényszéken szeptember 25-én első fokon aJoó Attila vezette bírói tanács 15 év letöltendő fegyházbűntetésre, 10 év vezetéstől való eltiltásra ítélte első fokon a Kenéz Imre megölésével vádolt osztrák Thomas Robert B.-t. Emellett Magyarország területéről 10 évre kiutasították a hummeres gázolót.

Bocsánatot kért az áldozat családtagjaitól az utolsó szó jogán Thomas Robert B., az osztrák hummeres gázoló. A férfi tolmácsán keresztül többször megismételte, nagyon sajnálja ami történt, az esetkor pánikban volt, nem gondolkodott.

Mint ismert, az osztrák férfi 2012. október 11-én Hummer terepjárójával három másik járművel konvojban a 43-as úton a nagylaki átkelő felől Makó irányába tartott. A vádlott megpróbált leszorítani az útról egy traffipaxos rendőrautót, amelyből a konvoj egyik tagját bemérték. A rendőr segítséget kért két motoros rendőrjárőrtől, akik igyekeztek megállítani a Hummert. A vádlott az egyik megkülönböztető jelzést használó motorost is megkísérelte leszorítani, neki is ütközött terepjárójával a rendőr járművének. A rendőrjárőr célzott lövéseket adott le a terepjáró kerekeire. A járőr társa, Kenéz Imre Apátfalva belterületén - hogy megállásra bírja a férfit – motorkerékpárjával keresztbe állt a terepjáró előtt. A vádlott előbb megállt, majd egy hirtelen gázadással elindult, és elütötte a járőrt. A rendőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás közben elhunyt. A vádlottat az áldozat járőrtársa próbálta megfékezni, a férfi azonban késsel támadt rá, majd igyekezett megszerezni a sérült rendőr fegyverét is. A vádlottat végül - csaknem negyedóra alatt - egy civil közreműködésével sikerült legyűrni, a rendőr többször is használta fegyverét, ennek következtében a férfi súlyosan megsérült. A vádlott és védője korábban a felmentés, illetve a büntetés enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést. Juhászné Prágai Erika, a Szegedi Törvényszék szóvivője szeptember 30-án azt közölte: az ügyész az elsőfokú ítélettel szemben súlyosítás érdekében jelentett be fellebbezést. Az elhunyt rendőrt, Kenéz Imrét Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és posztumusz hadnaggyá nevezte ki. Temetésén sok száz kollégája és barátja búcsúzott tőle, díszsírhelyét halála első évfordulóján avatták fel.



" onloadedmetadata="null" oninput="null" onabort="null" oncanplay="null" onsuspend="null" onpause="null" onratechange="null" onstalled="null" onerror="null" onloadeddata="null" onseeking="null" onseeked="null" oncanplaythrough="null" onreset="null" onplay="null" onvolumechange="null" onplaying="null" ontimeupdate="null" onloadstart="null" ondurationchange="null" onwaiting="null" onselect="null" onended="null" onemptied="null" onprogress="null" fb-xfbml-state="rendered" fb-iframe-plugin-query="app_id=&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdelmagyar%2Fposts%2F866427490034192&locale=hu_HU&sdk=joey&width="466"" onchange="null" onsubmit="null" onload="null">

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!