Szeged és környéke

2014.11.18. 18:06

Botrányról botrányra bukdácsol a kormány

Szeged - 25 éves mélypontra süllyedtek a magyar-amerikai kapcsolatok - mondták keddi sajtótájékoztatójukon az Együtt Korszakváltók Pártjának elnökségi tagjai.

Munkatársunktól

– Az elmúlt hetek nemzetközi és gazdaságpolitikai botrányokról beszéltek keddi sajtótájékoztatójukon az Együtt Korszakváltók Pártjának elnökségi tagjai.

Külpolitikából a NAV-botrányt, a rendszerváltás utáni legsúlyosabb korrupciós botrányt emelte ki [namelink name="Hajdú Nóra"]. Kiemelte, 25 éves mélypontra süllyedtek a magyar-amerikai kapcsolatok. Ha a Magyraország nem megbízható partner, gazdasági érdekek is sérülnek. Pápa Levente a kedden elfogadott 2015-ös adótörvényekről elmondta: versenyellenesek, külföldi tőke-ellenesek és a „mindent a haveroknak-elv" uralkodik. 13 új adónemet vezetnek be, a dohánykereskedelmet például 2 új adó és még egy harmadik emelkedése sújtja. Fölösleges pénzbevétel, mert nem költenek családokra, leépítik a munkanélküli segélyt, új rabszolgaságot építenek ki. Ehelyett stadionokra, propagandára, haverok által működtetett intézményekre megy a pénz.

[namelink name="Berkecz Balázs"] hozzátette: helyi szintről indulva küzdenek az állami szintű korrupció ellen, hogy a kormányváltás mielőbb megtörténhessen. Újságíró kérdésre [namelink name="Nagy Sándor"] alpolgármester hozzátette: az országoshoz hasonlóan Szegeden nem válik szét az Együtt és a PM kéttagú frakciója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!