Szeged és környéke

2015.03.12. 13:37

Nem vár tovább az IKV-ra a Jobbik

Szeged – Megszűrné az önkormányzati bérlakások lakóit, ez a Jobbik javaslatának lényege, melyet a következő közgyűlésre beterjeszt. Csütörtöki sajtótájékoztatóján Tóth Péter a párt önkormányzati képviselője a Londoni körút 1. azám alatti bérházat hozta példának.

Delmagyar.hu

Két bérlő család zajong, szemetel, hajléktalanokat fogad be a lépcsőházba, ezzel keseríti meg a Londoni körút 1. szám alatti bérház többi lakójának életét. Burka Éva, az egyik tulajdonos elmondta: – Nem vagyok cigányellenes, egy cigány családdal mentem a másik ellen az önkormányzathoz. Hozzáteszem, a házban nem csak romákkal van probléma – összegezte a gondjaikat, majd hozzátette, a 92 lakás közös képviseletét ellátó IKV-hoz és az önkormányzathoz hiába fordultak, a rendőrségtől, cigány nemzetiségi önkormányzattól segítséget nem kaptak.

Ez az a ház...

Ez az a ház...
Az ingatlankezelő jegyőzkönyveket vett fel, ígérte, hogy intézkedik, de semmi nem történt. Az asszony megjegyezte, noha a magántulajdonosok többségben vannak a házban, tehetetlenek a rendbontókkal szemben. Félnek, mert az említett lakók életveszélyesen megfenyegették őket. Attól is tartanak, hogy lakásaik elértéktelenednek.

Tóth Péter jobbikos önkormányzati képviselő szerint a város lakásrendeletének módosítása jelentene megoldást. Azt javasolja, ne csak közös megegyezéssel lehessen szerződést bontani egy lakóval, hanem ha magatartásbeli probléma adódik, először kapjon figyelmeztetést, s ha ez sem használ, a város egyoldalúan mondhassa fel a szerződést.

Pályáztatáskor úgy szűrné a jelentkezőket, hogy plusz pontokat kapna az, aki önként erkölcsi bizonyítványt is bead. Vagyis pozitív diszkrimináció alapján dönthetne a bérlők kiválasztásáról a szociális bizottság. A politikus szerint a városvezetést terheli a felelősség, ha nem képes a problémát kezelni és a helyzet elfajul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!