Szeged és környéke

2015.05.08. 20:22

A miniszter döntésére vár az SZTE a Ságvári ügyében

A névvel kapcsolatban az EMMI a Hunyadi János, illetve a Szent-Györgyi Albert alternatívákat bocsátotta véleményezésre.

Delmagyar.hu

Az EMMI fölkérte az SZTE-t, működjön közre az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola és az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium összevonásával és nevének megváltoztatásával kapcsolatos intézmény fenntartói szándék véleményezésének lebonyolításában. A névvel kapcsolatban az EMMI a Hunyadi János, illetve a Szent-Györgyi Albert alternatívákat bocsátotta véleményezésre, de azt is jelezte: ha az intézmény más javaslattal kíván élni, azt is megfontolja. Ezért javasolta [namelink name="Szabó Gábor"], az SZTE rektora az érintett intézmények véleményező testületeinek, hogy fontolják meg a – személynév nélküli – Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskolája és Gimnáziuma elnevezést is.

A véleményezés eredményéről a rektor május 7-én levélben tájékoztatta Palkovics Lászlót, az EMMI felsőoktatásért felelős államtitkárát: a négy illetékes testület a két iskola összevonásával egyetért; bár a gimnázium szülői munkaközössége elsőként az Endre nélküli Ságvári nevet, mint brandet meg szeretné tartani, de kompromisszumként el tudja fogadni a véleményező fórumokon nagy többséggel támogatott álláspontot, mely szerint ezentúl az új intézmény elnevezése a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskolája és Gimnáziuma legyen.

Az egyetem most várja az EMMI miniszterének döntését – tájékoztatott közleményében az SZTE vezetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!