Szeged és környéke

2015.05.04. 23:22

Béremelés után bérrendezés az SZKT-nál

Szeged - Bérfelzárkóztatásról állapodott meg a napokban az SZKT a cégnél működő érdekképviseletekkel.

Munkatársunktól

A szerződést háromból két szakszervezet, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete (BTDSZ) és a Munkástanács írta alá. Kojedzinszky Richárd ügyvezető igazgató javaslata alapján a minimálórabérek a trolivezetőknél átlagosan 710-ről 769-re, a villamosvezetőknél 775 forintra növekedtek azoknál, akik eddig nettó 100 ezer forint alatt kerestek.

Az intézkedés januártól érvényes, az eddigi pluszpénzt már kifizették a dolgozóknak egy összegben, az első rendezett bért június elején kapják. Az intézkedés 76 munkavállalót érint. [namelink name="Szabó István"] BTDSZ-elnök úgy fogalmazott, elfogadta a tervezetet, de nem értett vele egyet, mert így nem csak a jól dolgozók kaptak emelést. Ezzel igyekszik megállítani a cégvezető az elvándorlást.

További 5 forintos órabéremelésben részesülnek azok a forgalomban dolgozó munkatársak, akiknél 4 éve megszüntette a cégvezetés a vontatási pótlékot. Ez 65 munkavállalót érint. A bérrendezés előtt – április végén megírtuk – béremelést is kaptak az SZKT-sok. Ugyancsak januártól visszamenőleg emelkedtek a bérek 3,5 százalékkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!