Szeged és környéke

2015.06.11. 20:27

Anyák kangáztak a babájukkal

Szeged - Négy éve rendeznek a kangatréningezők minden júniusban Európa-szerte Flashmob a Gyermekfalvakért programot. Jövőre is lesz - mondta a főszervező.

Munkatársunktól

Huszonkét anyuka kangázott csütörtök délután a babájával a tikkasztó hőségben a szegedi Klauzál téren. A szülés utáni regeneráló tornán néhány kicsi elaludt a hordozóban, miközben gyűltek a papírpénzek a helyszínen kihelyezett dobozban – az SOS Gyermekfalvak javára. Merthogy a speciális baba-mama tornát jótékonysági villámcsődületen – flashmobon – népszerűsítették.

Jótékonysági flashmob a kanga népszerűsítéséért. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


Az esemény főszervezője, [namelink name="Gregus-Petrócki Dóra"] kangatréner lapunknak elmondta, négy éve rendeznek a kangatréningezők minden júniusban Európa-szerte Flashmob a Gyermekfalvakért programot. Tavaly Magyarország két helyszínnel, idén viszont már hat helyszínnel kapcsolódott az akcióhoz. Szegeden először rendeztek ilyen programot.

– Nagyon örülök, hogy ennyien összejöttünk – mondta a kangatréner, aki úgynevezett előtáncolóként többek között Christina Aguilera, Jennifer Lopez és Michael Jackson dalára mozgott másik huszonegy anyukával. A begyakorolt koreográfia nagyon tetszett a járókelőknek, akik minden szám végén megtapsolták a kangázókat, miközben az apák lelkesen fotózták a párjukat és a gyermeküket. A babák között akadt, aki elaludt a negyedórás torna alatt a hordozóban.

Jótékonysági flashmob a kanga népszerűsítéséért. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


– Rendszeresen vannak edzéseink, ahol sokszor bizony a babák 80 százaléka elalszik. Itt nagyobb volt a zaj, más volt a környezet, ezért is maradtak fenn többen – mondta mosolyogva Gregus-Petrócki Dóra, aki szerint ez a speciális torna a hordozóban lévő gyermek minden érzékszervét fejleszti.

A tréner ígérte, jövőre is megtartják a villámcsődületet a Klauzál téren. A kanga név onnan lehet ismerős, hogy így hívják Milne Micimackójában a kengurut. Kanga, a gondoskodó, jószívű anyuka nagy odaadással vigyáz a Százholdas pagony minden lakójára. Gyermeke a kis Zsebibaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!