Szeged és környéke

2015.06.23. 22:21

Miklós 10 millióért perelt, de egy fillért sem kapott

Szeged - Jogerősen elvesztette tegnap a szegedi önkormányzat ellen indított munkaügyi perét Miklós Péter. A SZINT Kft. novemberben menesztett igazgatója több mint 10 millió forintot követelt a várostól, de egy fillért sem ítélt meg neki a bíróság. Miklós Péter a Kúriához fordul felülvizsgálati kérelemmel.

Munkatársunktól

 Miklós: Egymástól teljesen eltérő ítélet

Tegnap is megkerestük Miklós Pétert, aki rövid közleményben reagált. Kérésének megfelelően változtatás nélkül közöljük a közleményét: „Elgondolkodtatónak tartom, hogy a munkaügyi bíróság – amely minden követelésemnek helyt adott – és a másodfokon eljáró törvényszék ugyanazon jogszabályok alkalmazásával, ugyanazon tények és dokumentumok alapján egymástól teljesen eltérő ítéletet hozott. Éppen ezért felülvizsgálati kérelemmel fogok élni, az ügy pedig a Kúria elé kerül."

A szegedi közgyűlés tavaly novemberben mondott fel az önkormányzati tulajdonú takarítócég, a SZINT Kft. igazgatójának, a történész, muzeológus végzettségű Miklós Péternek. A közgyűlési előterjesztésben szereplő indoklás szerint többek között azért menesztették Miklós Pétert, mert az igazgató 2014. október 15-én közös megegyezéssel megszüntette a gazdasági vezető határozatlan idejű munkaviszonyát, 600 ezer forint végkielégítést és 477 ezer forint távolléti díjat fizetett ki neki, de másnap, október 16-án határozott idejű, 2017. december 31-éig szóló szerződésben visszafoglalkoztatta a gazdasági vezetőt.

2011-ben kölcsönszerződést is kötött Miklós a gazdasági vezetővel, aki 4 millió forintot kapott a cégtől a korábban felvett hitelének végtörlesztésére. A kölcsön futamideje 2011 novemberétől 2012 decemberéig terjedt, a kamat mértéke a jegybanki alapkamat 5 százalékkal növelt összege volt. Később módosították a kölcsönszerződést, és 2013 decemberéig hosszabbították meg.

[namelink name="Miklós Péter"] munkaviszonyát felmondással szüntette meg a közgyűlés. A takarítócég volt igazgatója, aki január elseje óta a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeum vezetője, vitatta a munkáltató döntését, és munkaügyi pert indított a szegedi önkormányzat ellen.

Tegnap másodfokon jogerős döntés született Miklós Péter perében a Szegedi Törvényszéken. Értesüléseink szerint a bíróság jogerősen kimondta, hogy az önkormányzat jogszerűen mondott fel Miklós Péternek. Információink szerint a SZINT Kft. volt igazgatója 3 millió forint elmaradt prémiumot, és kétszer 12 havi munkabért – ami több mint 7 millió forint – követelt a várostól, de ezt elutasította a bíróság, és egy fillért sem ítélt meg a takarítócég egykori igazgatójának.

Miklós Péter februárban a munkaügyi perével kapcsolatosan úgy nyilatkozott lapunknak, hogy „nem tudom, mi lesz a per vége, de természetesen elfogadom a bíróság döntését".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!